ВОДОЛИЈА : Лесно се лути но и брзо заборава; „како што дува ветерот“ е нејзино мото. Се лути кога почувствува дека некој и ја одзема слободата или дека некој се сомнева во неа. Мисли дека се знае најдобро, сака да соли памет и да биде самостојна и своја. Крие од другите кога е повредена, а тогаш е најопасна - спремна на агресија и одмазда. ист е маж ми, потполни ист, и тој и сестра ми се водолии, ми отиде животот со нив
БИК : Бикот е земјен знак и тоа му дава трпение. Некој би помислил дека е во состојба да трпи и додека некој му се качува на глава, но и не е баш така. Вистина е дека никој нема такви живци како што има Бикот , но кога ќе се изнервира не е воопшто пријатно да се биде во негова близина – кога ќе му догори фитилот се претвара во вулкан. Поради тоа на сите им се советува да не го злоупотребуваат неговото трпение, а ако го направат тоа- да бегаат колку што ги држат нозете. Тотално точно ! Бегајте колку што ве држат нозе
СТРЕЛЕЦ : Стрелецот главно им кине живци на луѓето околу себе, зошто обично кажува што мисли и кога никој ништо не го прашува. Кога ќе се изнервира потполно е непредвидлив- може ладнокрвно да ја соопшти својата порака без кавги, или да искрши се околу себе од бес - да псуе, вика и крши по дома. Колку е само точно ова
ОВЕН : Како претставник на огнените знаци Овенот има краток фитил. Во состојба е да го разбесни и најмала ситница, а секоја навреда ја доживува како напад на сопственото его. Владетелот Марс го прави нестрплив и агресивен; брзо се лути но уште побрзо и простува. Неговите напади на бес се бурни; Овенот црвенее, беснее, урла но во следниот момент се заборава и се претвора во јагне. Апсолутно точно
мислам дека е донекаде точно!!! не сум хистерична, а доколку се случи некоја караница, сакам да го надмудрам,надитрам другиот..
Многу е вистинито тоа дека се лутам за ситници, но само за тие што ми значат. А кога ќе сфатам дека сум се лутела безпотребно најкултурно и нормално се извинувам, а мазење и лигавење - не. Често, т.е. не често туку секогаш кога малку повеќе ќе се изнервирам си заминувам или спуштам слушалка , дури и дома, ќе се скараме во дневна, а јас си бегам во соба и притоа обавезно лупам врата. Не урлам и не беснеам туку пробувам со избрани зборови да направам некој компромис.
Се гордеам со оваа моја особина. Трпението ми е многу корисно за секакви луѓе што пробуваат да провоцираат, а кога фитилот ќе догори и се претвори во вулкан ги спуштам на земја сите оние кои заслужуваат и ги оставам без зборови!
za oven se tocno. Samo ne se smiruvam lesno posle lutenje.. i isto potesko prostuvam a ko se desi da prostam toa cel zivot posle go pamtam. :]