ВАГА : Вагата се труди да не се нервира или барем да ја прикрие нервозата. Ја погодуваат свакакви ситници (на пример, сте ја погледнале студено), а кога ќе сфати дека со часови се лутела без причина ќе почне да се мази и врти околу Вас за да Ве одоброволи. Максимум на нејзиниот бес е да се сврти и да си замине зошто нејзината дипломатска црта во карактерот не и дозволува да се кара. Дури и во сериозни врски Вагата нема да беснее, туку ќе го натера партнерот сам да си замине. СТРЕЛЕЦ : Стрелецот главно им кине живци на луѓето околу себе, зошто обично кажува што мисли и кога никој ништо не го прашува. Кога ќе се изнервира потполно е непредвидлив- може ладнокрвно да ја соопшти својата порака без кавги, или да искрши се околу себе од бес - да псуе, вика и крши по дома. ПОТОЧНО НЕМОЖЕШЕ ДА БИДЕ!
Близнаци - потврдено. Ептен се пронајдов у „Брзо се одлутуваат зошто се водат со логика и разум и не прават проблеми таму каде што би имале корист“
Љељљееее колку е само 100000000 проценти точноо за Риби и Стрелец Дечко ми е стрелец и буквално демулира се што ќе се најде околу него кога е нервозен А и богами, тоа сум јас, потполно иста како што е напишано,многу често знам да се налутам за глупости.. тоа е... Риби
[color=#FF4080ВАГА : Вагата се труди да не се нервира или барем да ја прикрие нервозата. Ја погодуваат свакакви ситници (на пример, сте ја погледнале студено), а кога ќе сфати дека со часови се лутела без причина ќе почне да се мази и врти околу Вас за да Ве одоброволи. Максимум на нејзиниот бес е да се сврти и да си замине зошто нејзината дипломатска црта во карактерот не и дозволува да се кара. Дури и во сериозни врски Вагата нема да беснее, туку ќе го натера партнерот сам да си замине. ][/color] Тоа со максимумот на бесот кај мене и нее баш така,згазни ми на жул па види дали само ќе се свртам и ќе си заминам не велам дека и не го правам тоа но во ретки случаи знам онака доброооо да вратам ГОЛЕМА ЉУТКА СУМ
Трпение- на највисоко ниво. :up: Знам да трпам и трпам и трпам...... и трпам. Ретко кој успеал да ме изнервира и да ме извади од такт, но ако дојде до тоа знај дека ептен си ја заебал работата и подобро фати си патот под нозе и бегај да те нема зошто во тој момент на нервоза се осеќам моќна човек да утепам така да ако не се тргнеш јас ќе се погрижам да те снема. Можеби звучи малку агресивно но биковите сме такви, знаеме да трпиме но се со граница. Не дозволувам некој да го злоупотребува моето трпение и живци, сепак мои си се !
Јас сум овен и не трпам навреди па што сака нека е И да брзо се лутам а уште побрзо простувам И ја мразам таа карактеристика А можам да потврдам и за риби Сестра ми е под тој знак и многу менува расположенија и не сака некој да и се меша кога одлучува нешто
Се е точно, освен за бесот..леле колку само не знам да задржам бес. За јарец, се што сум приметила во овој период е дека е инает не виден, ама знам јас како со бего, да да срце, и веднаш се поминува, а пак секој по свое си тера.
Девицата се смета за најсмирен знак во Зодијакот. Максимално се контролира и свесна е за секој свој збор и постапка, па како таква ретко псуе или е непристојна. Ги контролира емоциите и има убави манири, и премногу е “културна” за отворено да покаже незадоволство; а секогаш е незадоволна. Ги смирува нервите читајќи книга и слушајќи музика дома или во ресторан; а поради таквото криење на лутината со годините станува депресивна. Ако смета дека згрешила или претерала веднаш ќе се извини. Не баш...
Не е точно само тоа што својата нервоза ја лечат слушајќи гласна музика (барем јас не слушам гласна музика кога сум нервозна )
ВАГА : Вагата се труди да не се нервира или барем да ја прикрие нервозата. Ја погодуваат свакакви ситници (на пример, сте ја погледнале студено), а кога ќе сфати дека со часови се лутела без причина ќе почне да се мази и врти околу Вас за да Ве одоброволи. Максимум на нејзиниот бес е да се сврти и да си замине зошто нејзината дипломатска црта во карактерот не и дозволува да се кара. Дури и во сериозни врски Вагата нема да беснее, туку ќе го натера партнерот сам да си замине. не е точно дека се трудам да не се нервирам,напротив мн се нервирам...и да се секакви ситници ме погодуваат на пр ако некој ми се обрате лошо...изгледа ја немам јас таа дипломатска црта
РИБИ : Рибите се пречувствителни, се сфаќаат лично и затоа често се лутат. Постојано менуваат расположенија и не знаат што сакаат, но знаат што не сакаат; затоа ги невира и лути кога некој пробува да им помогне во донесувањето на некоја одлука. Но Рибите најчесто својот бес го задржуваат за себе, што е лошо бидејќи поради тоа подоцна паѓаат во депресија. И кога се караат не се злонамерни, а ако им се извините, се ќе заборават Тотално точно потврдувам
ЈАРЕЦ : Дисциплинирани се и организирани. Јарецот максимално се контролира и се труди да не се разбесни, но ако се изнервира ќе галами и нема да се смирува со денови. Но, со цел за добри односи со околината спремен е за отстапки, иако има нагон се секогаш да биде по негово. Умее да е многу непријатен доколку се почувствува загрозен, оди од една во друга крајност – кога ќе Ве отпише, знајте дека тоа е засекогаш и нема втора шанса. се ее точнооооооооо
РИБИ : Рибите се пречувствителни, се сфаќаат лично и затоа често се лутат. Постојано менуваат расположенија и не знаат што сакаат, но знаат што не сакаат; затоа ги невира и лути кога некој пробува да им помогне во донесувањето на некоја одлука. Но Рибите најчесто својот бес го задржуваат за себе, што е лошо бидејќи поради тоа подоцна паѓаат во депресија. И кога се караат не се злонамерни, а ако им се извините, се ќе заборават За Риби поточно здравје(бар според мене).Се лутам кога некој ми се меша при донесување на некоја одлука тоа ме прави да се чувствувам неспособна и незрела ,точно е и дека бесот и нервозата ги чувам во себе се со цел што никогаш не сакам да ги замарам луѓето со моите грижи и проблеми.Ама и на крај лутината брзо ми минува, за 1саат сум ок
БИК : Бикот е земјен знак и тоа му дава трпение. Некој би помислил дека е во состојба да трпи и додека некој му се качува на глава, но и не е баш така. Вистина е дека никој нема такви живци како што има Бикот , но кога ќе се изнервира не е воопшто пријатно да се биде во негова близина – кога ќе му догори фитилот се претвара во вулкан. Поради тоа на сите им се советува да не го злоупотребуваат неговото трпение, а ако го направат тоа- да бегаат колку што ги држат нозете. молим лепо јас кога зборам бегајте бе подалеко они мени силни таман отворам уста бегат-па чекајте бе луге мене се ми погодиле ама баш се