Јас сум 17та недела и уште не чувствувам клоцање туку само како притиска или како се мести горе долу и не е бас пријатно чувството кога притиска малку ме здоболува но е непроценливо чувството стварно...со душа чекам да го земам в раце...до тогаш со господ напред
Денеска бебево премногууу малку го чувствувам, сега почнува дури и паника да ме фајќа..... Само 2/3 пати ако се има мрднато денеска.. А инаку е премногу активно............. Леле
Не се грижи не е ништо страшно, и мене во бременоста знаеше така да ми се случи, дури некогаш и по цел ден не мрдаше.
Јас влегов во 19 та недела и уште немам осетено ништо,од време на време некој струења како да имам ама изгледа не е тоа тоа незз
Чувството не може да се опише со зборови... Моево бебе е активно по цел ден, прави турбуленции во стомакот, стомакот ми шета лево-десно, но тоа е најубавото и најнеписливото чувство, премногу интересно, кога знаеш дека тоа мало човече дава некој знак. Посебен е моментот кога клоца со рачињата и ножињата. Едноставно....СРЕЌА!
Малечкото мое денес е многу возбудено Срцето на мама, мислам дека се исплаши од звукот на правосмукалката денес Неописливо е чувство кога ќе се почуствува бебенцето, нешто најслатко на свет!!!
мамички, во моментов долу под стомаков, блиску кај интимава чувствувам како пилс да чука, кога ќе фатам со рака, како слабо да подчукнува бебето, ама шо знам, на секој 2 секунди,буквално како пулс е.... што можи да е?? еј и како нервозно идии... :/
A зошто страшно!!! Kога носиш живот во тебе,може е свртено надоле ,па ги осеќаш движењата на бебето,плус си во поодмината бременост.
Bebeto ika vo stomace toa e )) ne se plasi. Kako sto raste bebeto taka se povekje ke go cuvstvuvas ikanjeto.
^^^ А тоа ли е икањето? Значи моево нема ден да не ика, т.е. да не ми пулсира стомакот Некогаш и по 2 пати дневно. Да не е премногу често? Колку често е нормално да се случува ова? Се надевам се' е во ред.........на контрола сум во понеделник, едвај чекам
па дека така ме праша, под моето мислење, одма која недела си, си реков да не зависи тоа од нештоо.. ах фала мамички, ми беше мисла, незнаев што е.
Mnogu cesto bese kaj mene, jas ednostavno uzivav. Vo denot se slucuvase i po tripati da ika, i po ednas i povekje vreme da.traese ikanjeto. Uzivajte trudnicii )
Исто и кај мене се случува да ика подолг период... Чувството е неописливо кога мрда тоа мало суштество во стомакот (еве во моментов не да се тегнееее )
манички, кога почнавте да ги препознавате газето ножето од бебето кога ќе ве клоцнее, во последно време делот околу папокот ми е тврд, пофаќам со рака но неможам да дешифрирам што е тоа хехехехе
Јас уште не разликувам кое што е ама лекарот ми рече со главчето е доле вагинално така да се ориентирам по тоа
истово ми се случи и мене пред една недела и сношти немав појма дека тоа е иканјето на бебушот,но си мислев рано е за тоа да го сетам,сега сум 18 недела....Не знам????
Здраво на сите ја сум 19 недела прва бременост ми е па не сум многу искусна со овие работи,осекам како ми мрда бебушот ама додека сватив дека е тоа смесна бев ,осекав како да имам грчеви,гасови чим седнам почнува да мрда