Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Какво е чувството кога бебето мрда во стомачето?

Дискусија во 'Бременост' започната од princess11ska, 15 октомври 2011.

1. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Јас сум 17та недела и уште не чувствувам клоцање туку само како притиска или како се мести горе долу :inlove: и не е бас пријатно чувството кога притиска малку ме здоболува но е непроценливо чувството стварно...со душа чекам да го земам в раце...до тогаш со господ напред

2. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Денеска бебево премногууу малку го чувствувам, сега почнува дури и паника да ме фајќа..... Само 2/3 пати ако се има мрднато денеска.. А инаку е премногу активно............. Леле :sweat: :(

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не се грижи не е ништо страшно, и мене во бременоста знаеше така да ми се случи, дури некогаш и по цел ден не мрдаше.

4. Betty.Boop

Betty.Boop Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Јас влегов во 19 та недела и уште немам осетено ништо,од време на време некој струења како да имам ама изгледа не е тоа тоа незз :(

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.411
    Допаѓања:
    33.908
    Чувството не може да се опише со зборови... Моево бебе е активно по цел ден, прави турбуленции во стомакот, стомакот ми шета лево-десно, но тоа е најубавото и најнеписливото чувство, премногу интересно, кога знаеш дека тоа мало човече дава некој знак. Посебен е моментот кога клоца со рачињата и ножињата. Едноставно....СРЕЌА!

На artemidis му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Малечкото мое денес е многу возбудено :rofl:
    Срцето на мама, мислам дека се исплаши од звукот на правосмукалката денес :?:
    Неописливо е чувство кога ќе се почуствува бебенцето, нешто најслатко на свет!!! :inlove: :*

7. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    мамички, во моментов долу под стомаков, блиску кај интимава чувствувам како пилс да чука, кога ќе фатам со рака, како слабо да подчукнува бебето, ама шо знам, на секој 2 секунди,буквално како пулс е.... што можи да е?? еј и како нервозно идии... :/

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Кој месец си бремена?

9. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    7 месец и 5 дена... страшно е??

10. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A зошто страшно!!! Kога носиш живот во тебе,може е свртено надоле ,па ги осеќаш движењата на бебето,плус си во поодмината бременост.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Bebeto ika vo stomace toa e :))) ne se plasi. Kako sto raste bebeto taka se povekje ke go cuvstvuvas ikanjeto.

12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^^ :o А тоа ли е икањето? Значи моево нема ден да не ика, т.е. да не ми пулсира стомакот :) Некогаш и по 2 пати дневно. Да не е премногу често? Колку често е нормално да се случува ова? Се надевам се' е во ред.........на контрола сум во понеделник, едвај чекам :)

13. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    па дека така ме праша, под моето мислење, одма која недела си, си реков да не зависи тоа од нештоо..
    ах фала мамички, ми беше мисла, незнаев што е. :) :inlove:

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Mnogu cesto bese kaj mene, jas ednostavno uzivav. Vo denot se slucuvase i po tripati da ika, i po ednas i povekje vreme da.traese ikanjeto. Uzivajte trudnicii :))

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    701
    Исто и кај мене се случува да ика подолг период...
    Чувството е неописливо кога мрда тоа мало суштество во стомакот (еве во моментов не да се тегнееее ) :D

16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    манички, кога почнавте да ги препознавате газето ножето од бебето кога ќе ве клоцнее, во последно време делот околу папокот ми е тврд, пофаќам со рака но неможам да дешифрирам што е тоа хехехехе

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.948
    Јас уште не разликувам кое што е ама лекарот ми рече со главчето е доле вагинално така да се ориентирам по тоа :)

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.948
    Мене сега така силно ме клоцна што ѕвездите ги избројав :D убаво чувство но и боли :)

19. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    истово ми се случи и мене пред една недела и сношти немав појма дека тоа е иканјето на бебушот,но си мислев рано е за тоа да го сетам,сега сум 18 недела....Не знам????

20. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Здраво на сите :) ја сум 19 недела прва бременост ми е па не сум многу искусна со овие работи,осекам како ми мрда бебушот ама додека сватив дека е тоа смесна бев ,осекав како да имам грчеви,гасови :lol: чим седнам почнува да мрда :)