Најубавото чувство на цел свет, веднаш знаев дека е тоа бебенцево. Откако мрдна прв пат, јас со раката нежно потапкав по мешето, така и докторката ми правеше на првиот скрининг, и тоа веднаш ми возврати пак, мило на мајка си играв така со него, ќе потапкам нежно, и ете ти го тоа ќе мрдне Леле колку сум возбудена сега, а како ли ќе биде кога ќе го земам во прегратки
Vo prvata bremenost najprvo osetiv kako bubacinja da mi lazat po stomakot negde 4 mesec, a kon 6 mesec i go dobiv prviot udar od kerka mi. Sega sum bremena 13 nedela so bliznaci pa ke vidime tie sto ke pravat
прв пат го осетив во 17 недела, ама како грепкање од внатре од тогаш навака така реагира кога јадам благо нешто или на чудни јаки звуци како на пример кога сушам коса со фен или на гласна музика исто се бунтува валда од внатре иако е малечко уште
кога одмара и го нема да мрдне ми фали си го гала стомакот да поцне да ми возвраќа мн ми е убаво постојано да ми претка
и јас исто не го оставам да спие кутрото јас и му тропам го видов еднаш докторот како го разбудваше.Ке ми кажи убаво кога ќе се роди 24/7 уста зината кога ќе биди
Не постои поубаво чувство Моето синче за прв пат го осетив многу рано пред да влезам во 4ти и ми беше многу чудно затоа што имав читано дека е рано тој период за првите движења. Но еве сега сум 29та недела и постојано сме будни Некогаш е и болно чувство затоа што е многу немирно ама со музика се смируваме Како и да е додека спие и е мирно, ми фали
Јас многу рано го осетив бебчето накај 15 недела, онака со груби и болни движења како да ми го сече стомакот, ама сепак мене ми е некако убаво и подносливо. Инаку кога влегуваме во нова недела сме се поактивни и збеснуваме во вечерните часови. хехе
Vo prvite nedeli e mnogu ubavo, neobicno cuvstvo a vekje na krajot mi bese malku jezivo, no pak ubavo... mi go iskrivuvase stomakot, se slucuvase ako sum lezela na desna koga kje se svrtam na stomak celo bebe da e podignato samo na desna strana isto cuvstvoto na pominuvanje so race ili nodze e mnogu interesnoooo, e sega deka so postelka na preden zid bev ne se gledase i od nadvor mnogu deka mrda... po gledanjeto na youtube videa ocekuvav deka i mene taka kje mi se mrda stomakot hahaha
Најубаво чувство на цел свет. Самата помисла дека во тебе расти нов живот те прави најсреќна. Првиот пат беше многу нежно како скокоткање, потоа како поминуваа неделите ударите беја се посилни. Одвај чекам да видам како ќе биде пред породување кога на стомак ќе се познава како мрда се превртува.
Priceless и за првото и за второво имам среќа постелката да ми е на заден зид и мноооогу убаво си сеќавам ножиња, рачиња, икања  Знам дека кога се породив со првово синче дури и ми недостигаа ударите.. Знам дека за кратко пак ќе го имам тоа чувство.. А и мм убаво го осеќа на допир.. Дополнително и визуелно што се мрда скрозЗз. Фудбалери два мајкини
Бесценето, застанувам во моментот и уживам во секое движење, се топам , движењето на стомакот е башка доживување.Раката на стомак и си повторувам -Фала му на Бога!!
Најубавото чувство , иако сега кога мрда ми го деформира стомакот , ако го нема подолго време да мрдне одма го притискаам стомакот , му досаѓам за да мрдне пак
Овие 2 дена почнав повеќе да ја осеќам. Вчера и денес кога ја ставав раката на стомакот осетив дека ме клоцна. Преубаво нешто.