Какво е чувството кога бебето мрда во стомачето?

Discussion in 'Бременост' started by princess11ska, Oct 15, 2011.

1. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

• Ве молиме користете кирилица.
    Zdravo idni mamicki, jas sum 16ta nedela, neznam dali nekoja od vas imsla bolka vo jajnicite kako nekoj so noz da te sece i trae nekolku sekundi i ja odnemuva ? Mozno li e toa da se prvite mrdanja na bebceto !? Fala mnogu :*

2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Преубаво.... инаку баш гледав измислиле појас кој ќе ги симулира бебешките движења за да ги осети и таткото. Доста интересно и емотивна реакција од татковците. По тоа се гледа колку е прекрасно чувството :)

3. Eni.r

Eni.r Популарен член

Оффф..преубаво:inlove:
    Го осеќам ко пеперутки уште од 15 нед. Сега се појако и почесто и кога маж ми ке стави рака никогаш не сака да мрда и не ми веруваат дека го осеќам. Но синоќа осетив дека мрда и маж ми ја виде ;) убаво се гледаше како ми се подигна стомачето 2 3 пати на едно место и многу ми е мило што сега сум 100% сигурна дека ја осеќам не замислувам само и имам сведок :D:D:D:party:
    18+1 сум :inlove:

4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Кај мене други неможат да го почувствуваат движењето на бебето, а 23 недела сум.
    Кога можат и они да ја “допрат”?

Мене движењата на бебето не ми се пријатни, не барем како сите што ги опишуваат. Некое незгодно чувство добивам, како да снемувам воздух, а кога се врти накај папок мислам дека ќе избега од стомак.

Снегулк@23 likes this.
  5. an4ii

an4ii Популарен член

Јас сум 18+3 до пред некој ден чуствував како да ме боцка со иглички од внатре валјда бебушот е тоа? Ама веќе два три дена не чуствувам ништо и ме фаќа паника

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Набрзо. Викаат обично после 28ма, ама не е правило.
    Кај мене дури и се гледаше.

Снегулк@23 and FreeMind like this.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Кај мене мн рано се чувствуваше на допир. А од кај 27/8 и се гледаше. Сега веќе стандарт стомакот ми е истумбан на некоја страна и од авион се гледа кога мрда.

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Во 17 прв пат го осетив беше нежно како мускул да ми игра :) потоа почна појако и појако, од кај 23-24 недела се гледа како мава преку стомак, сега сум 30 и само се преместува, еднаш долу мава по 1 мин горе в ребра и в желудник, многу е активно преку цел ден мава и бранови ми прави на стомак сега и се гледа и преку алишта :D веќе почнува и да боли :rofl:

thelittle17, Martka and abc1234 like this.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

Нема нешто поубаво!:l:

10. Elinora

Elinora Истакнат член

Почнав да го чувствувам во 22ра - 23та недела и на почетокот ми беше чудно дека по малку претка а сега сум веќе кон 25та недела и си претка стално и нормално дека е преубаво чувството, понекогаш и ми се полнат очите солзи кога ептен си мрда.. Најмногу реагира кога сопругот се враќа од работа, дури и љубоморна станувам, кога тој си ја става главата или раката на стомакот се размрдува многу :hai::hai: Инаку дури пред некој ден дознавме дека ќе е девојче, до сега се криеше на сите прегледи :o :D:D Поздрав мамички и уживајте во уникатнуте моменти без страв

11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Од 17 недела :) сега сум 19+3 веќе на допир се осеќа....Најмногу мрда кога ќе се смирам навечер пред спиење :lol: изгледа му е досадно, зашто преку ден се движам многу, па мирно е :inlove:

12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

За првото не знаев дали се гасови, или бебето клоцка, ама после почнав да распознавам. Сега за второто одма знам дека е тоа :) Убаво е чувството, навистина!!!

13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Прекрасно! Најјјубо :inlove: :l: :D

14. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Нај нај најубавоооо иако знае понекогаш од памет да ме извади кога ке мавне посилно ама ако убаво ми е да знам дека е тука :inlove: мрдајјј мамеее се е твое прави што сакаш :l:

15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Јас со првото после 3тиот месец почнав да го чуствувам. Сега сум 11та недела движење едвај чекам да почуствувам сега мрда ама се осеќа како вибрација как кркорење на црева....

Снегулк@23 likes this.