Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Какво кафе преферирате да пиете?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Омилено ми е турско со малку млеко... жал ми е што нема такво по кафичите, кога сум надвор скоро секогаш пијам макијато топло, а лето ладно нели :) А сега нешто како за временцево топло чоколадо од лешник со шлаг ммммммм мислам ова не спаѓа во кафиња, али да си кажам јас што ми е по мерак :)

2. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Турското ми е најубаво посебно насабајле,очи не мијам,џезвето го ставам на плинското,најдобро ме расонува.Кога сум со другарки на кафе во кафич макијато.Многу ретко нес...

3. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Не сум голем љубител на кафето,турско пијам ептен ретко,дали 3-4 пати у годината и тоа шеќер со кафе можам да кажам дека пијам,а кога идам на кафе по кафичиве пијам нес ванила,е тоа го обожавам,ко млеко ми е :) и некад ако ме мавне опасна дремка,макијато знам да се напијам,ама и тоа ретко.

4. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    многу ретко пијам кафе. турско кафе пијам два три пати во годината, може и толку не :D во кафичите нес пијам еднаш годишно :lol: повеќе сум на сок инаку дома си правам често топол нес само со млеко

5. Mini.girl

Mini.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    Никако да пропијам кафе...онака да го пијам од задоволство, сама да барам. А многу убава работа ми е така секое утро да го започнуваш со него. Кога седнувам на трач муабет во кафуле практикувам нес кафе, ладно, обично, понекогаш и од ванила или од чоколадо.

6. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Турско најслатко ми е дома така кога ке си седнам и да си се напијам турско, во друштво или пак сама ...
    А го пијам и горко без шекер и благо..секаков а бидејки ретко идам во град на кафе,кога сум изл. а тоа е мн ретко обично пијам нес или макијато

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Филтер кафе најчесто, а кога немам услови за тоа, пијам нес или капучино. Турско избегнувам да пијам, не ми е слатко и плус слушнав некои луѓе од турското кафе добивале како бигор на коските (ова е пример за на мајка ми колешка на работа).

8. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Јас пијам кафе само ако мора
    на пример : ако ми дојде другарка и ако нема друштво за кафе и за да не се почуствува непријатно дека само за неа ќе се вари и да одбие пијам и јас
    инаку јок
    а кога го пијам го пијам благо шербет и со млекце :)

9. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Обожавам кафе, секаков вид. Турско, нес, капучино, макијато...
    За по дома омилено ми е нематено топло нес, а по кафичи нескафе капучино или нескафе шејк

10. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Најчесто пијам нес кафе без шеќер,но понекогаш кога си гледаме на кафе со другарките пијам и турско без шеќер. :lol: Инаку по кафичите пијам капучино. :wasntme:

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Тоа не е од кафе туку од вода т.е поради нејзината тврдост.
    Јас пијам претежно турско кафе а понекогаш и капучино и нес кафе

12. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Порано многу повеќе пиев кафе, сега онака заради друштво пијам дома блачко турско кафе, а во кафичите еспресо или нес кафе :).

13. sanaqualia

sanaqualia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    33
    Топло и јако нес кафе со малку млекце, доволно ми едно сабајлечки за цел ден :)

14. trendy

trendy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    172
    еспресо или нес со млекце и малцеее шеќер (кога како) ...

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Неможам без кафе :D Пијам нес само со ладно млеко без вода,понекогаш матено,понекогас со топла вода и млеко,некогаш турско зависи од расположение како и да е обавезно пијам кафе па какво... :D и секогаш пијам многу благо кафе

16. S-A-N-D-R-A

S-A-N-D-R-A Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Нескафе или капучино,а турско ако има кој да ми гледа :lol:

17. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Нескафе ладно нематено со многу шеќер,а турското неможам да го гледам а не па да го пијам :^)

18. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    мммммм кафе и сега ми се пие.најмногу сакам домашно црно,топло,средно по вкус кафенце.сакам исто и капучино и топло чоколадо.кога седам надвор од дома на кафе секогаш пијам фрапе или нес кафе,како по автоматизам само тоа порачувам.
    голем љубител сум на кафето,и голема кафе џика што би рекле бабите,со добар муабет а и без него можам да испијам полна шолја за чај со кафе :coffee: :coffee: :coffee:

19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Во последно време само филтер :coffee:

20. chica.bomb

chica.bomb Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    37
    Турско кафе не пијам, т.е дома воопшто не пијам кафе, а кога одам на гости или по кафулиња, нес или макијато, некогаш и капучино :)