Недопиено кафе. Мајка ми и татко ми ќе сварат утринско кафе (турско, без шеќер) и ќе ме викнат, а јас ќе се напијам една голтка и ќе се закачам на компјутер, или ќе се спремам за излегување, па кафето редовно ми останува недопиено.
Турско(македонско) пијам многу ретко, а ако пијам то е многу благо, а секое сабајле нескафенце топло ми го разубавува денот.....
насабајле мора турско да е прво..значи тоа обавезно...а после тоа ако оам во кафич тогаш е нес или макијато...
Од сабајле секогаш првото ми е турско а иначе во кафичи си пиам ладно нескафе или ладно макијато најубави ми се тие..
Незнам како точно да го наречам,да е нес не е,да е макијато нее е некое кафе кое може да си се вика Squirrel на пример...2 лајчина нес, 2-3 шеќер и другото се си е млеко...уживам секој пат кога го пијам,онака со кеиф и тоа.
Обично избегнувам кафиња со млеко, редко пијам кафе и најчесто пијам турско без шеќер, а кога сакам нешто поблаго, е тогаш пијам кафиња со млеко (3 во 1 или капучино), а во кафич најчесто пијам еспресо или макијато. Spoiler А со дечко ми најмногу го сакаме капучиното со шлаг во Мартини
Турското кафе ми е незаменливо ,најувабо ми е ,ме освежува ,без него не можам да дишам После него иде Нес 3 во 1 , а тие капучината на ништо не ми делуваат , како сокчиња ми се ...
хехехе.. Salvnjaann па ти пиес шеќер со кафе.... инчае јас го пијам средно-благо и најубаво ми е турското... ммммммм