Зависи од расположение, а инаку секакво кафе пијам. Турско пијам кога ми треба да ме раздрма, да ме расони. Шеќер ставам кога како - некогаш ептен благо, некогаш горко. Нес пијам најчесто во кафич, ладно, топло, со сладолед, со шлаг. Капучино многу сакам, си го пијам дома најчесто онака мераклиси, во кафич исто така многу често пијам зошто ставаат шлаг и течно чоколадо, во зима, кога си читам книгиче, кога сум на компјутер, со све ми иде. И сега одам да си направам едно кафенце, богами и ми се припи.
Наутро пијам турско да ме расони,во кафич ладно макијато,нес.Најзависник сум на турското кафе со цигарче ми е најслатко.
Пијам постојано нес кафе, турското некако не ми е убаво. Насабајле кога станам обавезно нес, и после во текот на денот со мојте ако се напијам и со другарки во кафич ама таму поретко бидејќи не ми го прават некако убаво Моето ми е најубаво
Турско кафе пијам многу ретко,и воопшто не ми претсавува зависност...А и некако ми е тешко на желудникот за пиење . Иначе го пијам благо,и кога пијам ,ставам шеќер за тие неколку месеци кога не сум пиела да си надокнадам. И не е вообичаено турско благо кафе со две лајчиња,туку шербет-кафе...со само ПЕТ лајчиња. Иначе повеќе си преферирам ладно нес,особено в кафич...и то ,се разбира исто така поблаго