Благо!! Нес кафе и капучино... и сега зошто ме потсетивте одам да си направам едно капучино...кој сака нека ми се придружи, повелете
И јас порано не пиев, сега се навлеков на нескафе. Морам барем еднаш дневно да се напијам, најчесто после јадење. А турско, не милувам. Не знам што убавина гледате, ама ајде.
Никакво Не пијам и не планирам да почнам да пијам. Сум пробала 2/3 пати ама ич ич не ми се допадна незнам што наоѓаат луѓето толку слатко во тоа горчливоооо...кафе.
Кога почнав да пијам кафе, пиев само турско, не можев да смислам нес или капучино, макијато, еспресо....Сега пијам најчесто нес-кафе (благо), или ладно макијато. Турско пијам само кога немам нес дома Не сум некој зависник од кафе, пијам само по едно на ден (после доручек), ама сакам тоа едно да ми биде баш онака со мерак направено и да уживам во него додека го пијам.
Нес, макијато и капучино со шлаг преферирам, но не би одбила и друго кафе ...освен турско (почна желудникот да ме боли од него )
Зимно време - нескафе со топла вода... паралелно на тоа, летно време нескафе со ладна вода... без шеќер, без млеко... црно, рассонувачко нескафе...
Моментално ми е хит нес-кафе, со нешто ванила, незнам што како. Го пијам редовно во еден кафич. Преубаво е ! Spoiler До некна не пиев Нес, сега го обожавам ---- Само со ванила ! П.С - Kasha леле бре дете, верувај ми , и јас би се убила . Преубаво изгледа ..