Зависи како сум расположена обично пијам кафе (турско нес или макијато) со друштво, али БЛАГО ( тулумба хаха )
Налето фрапе со ладно млекце а преку зима турско кафе наутро со шекерче ... Зависи и од расположение,знам и да испијам капучино или топло нес кафе ...
за мене кафе со млеко не е кафе.....туку чоколадно млекце...пијам и макијато и нес и капучино, ама додека не се напијам јако турско со пола лажичка шеќер не бива...барем по 2 такви во денот
Капучино и турско кафе .. некогаш пијам и макијато .. летно време си правам и нес кафе со шлаг и чоколаден прелив ..
Било какво кафе... исклучиво во друштво, сама некако не ми се сака да пијам, така да кога сум дома сама, не пијам
Nautro koga se razbudam prvo tusko jako kafence bez seker pijam,pa posle moze dami trgne denotA preku denot moze i nes kafence ili espreso.ama najbitno mi e utrinskoto
tursko...blago....drugo kafe voopsto nesakam.......ustvari ne ni pijam mnogu kafe.......dodusa dodeka ucev se otruv...ama strikno tursko... :mrgreen:
tursko t.e. makedonsko so lazicka seker..obozavam kafe bez nego ne mozam..a inaku ako sum izlezena moze i kapucino,makijato..nes ladno posebno vo leto na plaza,mmmhh..meraci..ustvari bilo koe osven esspreso i slicni na nego..toa ne.
Едно турско односно македонско средно кафе,во нормално филџанче и јако да е,едно во денот ми е доволно,најмногу до две,уште ако е со другарките за мерак