Tursko mnogu blago i nes kafe so slag gi obozavam,a i kapucino pijam ponekogas i 3 vo 1 jacobs ili nes
По дома: турско, филтер, нес, јакобс, капучино, што и да е само да е без шеќер и во голема шоља. И после јадење обавезно јако турско кафе. А по кафичи најчесто макијато, еспресо и нес. И на крај испадна секакво , абе нема кафе какво не пијам.
ММммммм погодена тема......насабајле обично турско ама онака јако без шекер нормално за да го осетам вкусот, мирисот и јачината...онака за расонување.После со другарки обично пијам нескафе исто без шекер и не преферирам матено, и во град најмногу ме бендисува макијатото.Е па овие 3 вида ми се нај нај.
браво за тебе :up: таква бев до пред некое време но сепак кафето почна навика да ми станува....мајка ми е таа шо секое утро ај да пиеме кафе ај да пиеме и ете бидна сега неможам да започнам ден без она нашето турско-стандард кафенце
Јас станав зависна од кафе... од еспресо поточно. Излезени бевме навечер и во еден кафич бидејќи беше гужва не сакаа кафе да ми направат, а зошто постам не можам алкохол да пијам. А цел ден кафе се немав напиено. Која нервоза ме мавна, па уште и рацете почнаа да ми се тресат. И на крај дечко ми отиде таму да се расправа и ми донесоа еспресо
Кафе дома си пијам турско и благо, и најубаво ми е кога ќе сум сама дома и кога ќе можам и цигаренце да си запалам По кафичи пијам макијато со 2 и пол шеќерчиња
Јас пак не се имам напиено кафе веќе 1 недела! Имав некој проблемичи со стомакот, бидејќи секое сабајле пред да заминам нашколо пиев на гладен стомак по едно јако нес кафе без млеко.
Jas obozavam kafe pogotovo ako e nes kafe, e togas denot mi pocnuva srecno i so ubavo raspolozenie.. ,a pijam i tursko ama toa najcesto so drugarki koga ke se sobereme..)