нес скоро секогаш кога сум дома, без млеко и без шеќер, а у кафиќ еспресо а некогаш, ама ретко, и турско, најчесно со гости, померачки е така
Го пијам со еден тон шеќер, така да какво и да е, на крај не ми менува многу За во кафич, летно време нарачувам ладен нес, зимно време топло макијато (со по 3 шеќерчиња), а по дома си пијам турско (со 4 лажици шеќер). Ако не станам дијабетичар од ова, нема од што
Турското кафе ниедно друго не може да ми го замени Значи турско преферирам, а кога сум по кафулиња строго еспресо, ништо друго не трпам Е сега, конечно успеав да пијам кафе без цигара (шо не било многу тешко ), пошто еве 4 месеци како веќе не пушам, уште да успеам да го намалам шеќерот и се ќе биди петка
Турско на утро секогаш, малку горкичко а после ручекот најслатко ми е мммм уживам во кафенцето на компјутер
Зависи кога какво ми треба...ако сум во школо и ако ми се приспие земам експресо или макијато а ако имам дома доста за учење едно јако и благо турско да се ококорам
Ладно нес-летно уживање Топло турско наутро - со многу малку шеќер Навечер топло нес две во едно или Гранд со портокал или јаболко и цимет 9 денарски рај хихи
Турско без шеќер или нескафе само со млеко.И не знам од која причина измислуваат триста варијанти на кафе со шеќер пр.3 во 1 има со вкус на ова,со вкус на ова,антистрес,не знам што,а за тие што не сакаат благо некако не мислат ич.
Oвојпат Гранд Кафе имаат преубави шолји за кафе,доста елегантни со тацна.Чинам 185 ден во Тинекс,со 400гр Гранд кафеаво кафе.Незнаев каде да споделам