Претходно пиев наутро турско, а во текот на денот нес. Сега во текот на бременоста обратно пијам, затоа што турското ми е тешко за наутро на празен желудник.
Дoмa секoгaш пијaм нес кaфе, дoдекa вo кaфичи нaјчестo еспресo. Турскoтo кaфе ич не мoжaм дa гo пијaм, некaкo не ми е вкуснo, не уживaм дoдекa гo пијaм.
Порано пиев турско кафе со шеќер, но еве има една година, можеби и повеќе, како не го конзумирам. Едноставно не ми одговараше на организмот. По некој период, целосно го исфрлив кафето од употреба, со тоа што не пиев ни турско, ни Nescafe. Сега пијам Nescafe 3-in1 Strong, и каде и да одам си носам по неколку кесички со мене, бидејќи ретко некој да има дома, а непријатно ми е специјално за мене да купуваат. Другарка ми ме зеза многу добра гостинка сум била, сѐ што ми се пие /јаде, си купувам и си носам. Германски менталитет
Najcesto pijam seker so nes kafe i mleko. Ne bi mi smetalo ni irsko da mi trgne po sabajle Turskoto ne go obozavam mnogu.
Најмногу уживам во топлото нес што јас си го правам - греам во микро вода и млеко и потоа мешам кафе и шеќер во него. Многу е вкусно и обожавам да го пијам. Преку лето обично пијам ладно нес што се мати со машинката. И ова го сакам подеднакво. Турското не ми се допаѓа, многу ми е невкусно.
Турско никогаш , воопшто не ми е вкусно. Jacobs Velvet преубаво мириса и вистински ме буди од сабајлечки.
Не пијам кафе бидејки не го обожувам многу. Нескафето и капучиното се можеби вкусни, но полни се со конзерванси па затоаи не пијам кафе. Може да се случи некогаш во месецот да се напијам турско без шеќер.