Јас дома секогаш си правам нес, многу ми е слатко така само кога ќе си го напраам. Најчесто матено си правам имам омилена чаша и си ја форсирам премногу А во кафичи пијам макијато или капучино или некоја интересна мешавина, еспресо со чоколадо, такви врагови И многу обожавам кога кафето го служат во убави шолји, тогаш ептен ми се прави мерак
Турско горко,врело во мало филџанче Нескафе мнолгу ретко пијам...не ни го сметам за кафе Еспресо,макијато и такви слични пијам кога сум во кафич ,а не ми се пие нескафе..
Се знае,најубаво кафе е турското.Го обожавам рано наутро,така горко со една цигара...Убавини А преку ден и на работа терам со нес кафе,онака само вода и кафе,нематено.
Најчесто турско со една лажичка шекер , а од хормониве рипнати у последно време по две лажички шекер си ставам со сокче , благце и цигарче си го комбинирам . Инаку си пијам и нескафе и капучино , ама претежно кога сум у чаршија со мажето
Секакво битно да е јако и без шеќер... црно ко судбина хаха .. уживам во јако труско кафе со мн „кајмак“, голем филџан и лагано без брзање и со добар муабет, нека се олади, нејќам шшшмммррк да праам иначе кога сум излезен најчесто пијам долго еспресо (без шеќер нормално), а после 4-5 такви може да се напијам некое макијатце со ладно млеко или пак турско али со малце шеќер несот пошо го праат со прелив и такви ствари најчесто ми е за зезање, а ако е топол, истата ситуација како и со турското напишано погоре
углавном по кафићима пијем кафе...баркафе еспрессо у Стоби кафеу је феноменалан као и луккафе капућино у 7 гр. кафићу... Најбољу кафу сам пила у Ил кафе ди Рома кафићима које у Скопју више не виђам..
Зимски период претежно капучино, обожавам јакобс милка капучино и капучино од ванила. Летен период нес кафе матено со мраз кога ќе ми дојде иштаф за нес си правам матено, не мора да е лето де.
Kапучино и Нескафе во летните горештини Ладно Нескафе озгора со Шлаг пена и разни дрангулии кое сам си го правам дома
Турско не пијам, така да, инстант. Во последно време ми се допаѓа тоа на Frank. Во кафуле порачувам најчесто макијато, понекогаш лате. Го пијам без шеќер и не сакам да има шлаг и чоколаден прелив. Евентуално, Monin арома може.