Најомилено ми е нескафе ладно со мраз, млеко и чоколаден прелив,а на зима може и 3 во 1 може и мало макијато убаво е, турско имам пробано можам да го пијам ама непијам повеќе јас на другите им правам
Нес кафе..ама само кога ми го прават братучедките по дома , со другарки турско во кафич или макијато или нес, кога не знам што да порачам -.-
секое сабајле турско со лажичка шеќер за “добро утро“. после во текот на денот нес, макијато или пак турско
не пиам нешто мн. кафе али кога пијам пијам само турско и нес кафе било какво и благо, горко, тулумба не ми врши некоја разлика
Леле значи сакам СЕКАКВО што во себе има млеко, многу шеќер( под 3 лажички некако не го бива ) и може со уште некаков додаток со вкус на лешник,ванила,чоколадо и секако мора да е ладно без разлика дали е зима или лето . Најчесто сум си со ладно нес некако најнавикната сум си на тоа. А турско ич не можам да пијам а сакам
Нес кафе фрапе го обожавам,често и дома си правам ммммм најубаво е Од турското кафе имам главоболка па го избегнувам,али кога сум со другарки не се испушта турското кафенце и традиционалното гледање на кафе,хаахахаха
Значи турско морам барем една шолја да испијам (јас инаку имам омилена шолја и што и да пијам се мора во неа да се става ) инаку сакам горко кафе, и тук там по некој нес или макијато.
Ма секаквоо...Важно да има кафе.Дневно по 4-5 кафиња си пијам.. Најчесто отсабајле нескафе стронг а после турско,ајс,класик нес...
tursko t.e nase makedonsko smeleno ne vo kesicki nemozam da se rasonam ako ne se napijam i drugite gi pijam ama ne mi se tolku slatki nekogas moze da mi se sluci da ispijam i po 5-6 kafinja vo tekot na denot se zavisi kolku mi se pie neli ? pozdrav do site sto obozavaat makedonsko kafence
турско значи ако не се наапијам насабајле дупла доза неможам да функционирам цел ден обично пијам по 3 турски и може макијато или нес....