Најчесто и тие што во мени имаат дадено ко опција, немаат во моментот растително млеко. @Аничкаa, коктел е мојот предлог.
Не ти е проблем кафето кај интолеранцијата на лактоза. Проблем е млекото. Побарајте по маркетите има млеко без лактоза, пробано не прави проблем како што знае обичното.
Јас прв пат пиев такво во Аурора во Берово, не ни знаев дека постои кафе со такво име. Ми беше како и сите тие макијата, капучина од кафемат. Благо кафе, не гледам некоја разлика. А кафе сакам да има јак и убав мирис и да ми биде вкусно, без разлика какво е и нормално средно благичко, горко никако.
Мислам дека не беше со млеко, но мене лично не ми беше многу вкусно, затоа реков дека ми беше како од кафемат.
Дома сакам една шоља убаво турско кафенце, за да ми отвори очи, а во кафичи, или макијато, капучино или нес, зависи од расположение..
Секакво кафе сакам само да е горко и јако. Не ги сакам тие со млеко многу што се, да се чувствува вкусот на кафето сакам.
Нескафе голд со млеко, нескафе класик исто со млеко, турско кафе исто така со млеко, макијато и тоа е со млеко, и еспресо малечко топло без млеко за да ми го уништи сонот да можам да сум активе 24/7...мразам кафиња што имаат додадени сирупи и шеќери, пример некое фрапе и слично.
Строго нес без шеќер, без млеко, црно, ладно и со лимон Си носам и во мене кај блиски луѓе, турско ич не го можам, ми се лоши од него, навикната дека на нес претпоставувам. Ко еспресо разредено со вода Мене ми е тоа најокеј во кафиќ, само еспресо два прста ми е отров, а млеко општо не пијам и не сакам кафе со млеко. Друго кафе што иде без млеко стварно не знам, и еспресо во голема чаша со мраз ми е ок, дека разредено пак му доаѓа