Во последно време многу пијам капучино , ама сестра ми кога го прави. МММммм...мераци ми е за од сабајле.
нес со сладолед т.е ајс кафе , неодамна го открив овој вкус , ама само во еден ресторан го прават како што треба
Турско пијам ретко и ако го пијам тогаш без шеќер, а секојдневно пијам Jacobs 2 in 1 или нес (и топло и ладно во зависност од времето )
Sabajle nema sansi da se osvestam bez kafe.Inaku pijam samo tursko kafe,blago,ne mnogu gusto,no ne i mnogu retko.Go pijam dodeka e potoplo Drugi kafinja ne pijam,toa nes ovo-ono,ni kapucino ne pijam,ni kakao i tie takvi raboti.Ne mi se ubavi
По дома турско горчливо Сакам и нес ама некако многу јако ми е, ептен ме раздрмува Повеќе го сакам самиот ритуал на пиење кафе отколку самото кафе.
Ммм, кафе! Значи пиењето кафе ми е не само ритуал туку и посебна култура, толку многу го сакам Најомилено ми е еспресо со млеко, за сабајлечки да ме освести, а инаку сакам и средно турско, или нескафе. За покасно во денот сакам послаби кафиња со повеќе млеко. Епа ај наздравје!
Со другарки турско,може и ладно нес,капужино од ванила или чоколада и нес со жешка вода (во случај ако треба да учам до касно )