вежбањето и планинарењето ми се малку на пауза откако останав бремена ама ке си продолжам после тоа инаку покрај тоа во слободно време читам книги, цртам(кога имам инспирација и сум релаксирана,никогаш со сила), шијам на машина или преправам нешто што не го носам веќе за да може да се искористи нели , садам пресадувам цвеќиња ме зафркаваат луѓето биљарка сум била и собирам поштенски марки односно се занимавам со филателија од 2002 година навака, откако најдов стааари стари маркици од 1800, 1900 година странски кои вредат многу парички
Сликање, цртање (за овие две кога имам инспирација), фотографија (за ова секогаш имам инспирација, без апаратот од дома не излегувам и речиси секогаш се враќам барем со една слика), готвење, садам и јас цвеќиња и после уживам меѓу нив , шетање во природа секој ден - од обврска ми прерасна во навика и уживање, гледање филмови, слушање музика, некои проектчиња „направи сам“, правење накит понекогаш и најново на форумов .
Планинарење, пливање, фотографирање, возење велосипед, цртање, пишивање (кога имам тема или инспирација)...готвам по нешто. иии исполнување на женски заповеди.
Цртање на аниме и манга ликови (постоечки и мои оригинални), општо-цртање, фотографирање, читање хорор манга, гледање на разно разни аниме, конзумирање на големи дози чоколадо (мое омилено)... Тоа е тоа.