Фала @Ketchup. Инаку да знам, проблемот е што досега немам погодено некој што ќе работи. Имам земано неколку пати и на крај се откажав. Треба пак да разгледам.
Па вежбање, фотографирање, понекогаш цртам или пак испробувам нови начини на шминкање (повеќе ова дур бев помала и се учев да се шминкам и наоѓав на кој начин да ми одговара шминката ). Во последно време и готвење, се трудам да учам да готвам, па полека хоби ми станува
9 години кикбокс,натпревари,теретана,скејтање и трчање во слободно време али сето тоа на крајот од денот не ми бега милка чоколадо.
Моделирам ракети, вршам хемиски експерименти, пишувам англиска литература (всушност, веќе почнав да ја објавувам дома во Канада), сликам на платно... Но најомиленото астрономско хоби ми е star charting - ја проучувам положбата на ѕвездите и нивните соѕвездија, како и движењето на Месечината и планетите, сето тоа го скицирам на мапи и водам т.н. астрономски дневник каде запишувам се што ќе забележам. На почетокот го набљудував ноќното небо со стариот двоглед на татко ми и се уште бев аматер, но подоцна тој реши да ми подари телескоп откако забележа дека имам сериозни предиспозиции во иднина да работам во вселенскиот сектор.
@Briar Rose You give me goosebumps. Инспирираш Моите пасии моментално се кик бокс и планинарење. Порано бев повише активна, ме имаше во тенис, ракомет, јога и пинг понг. Да ме праша човек како сум постигнувала паралелно сето тоа, не знам да одговорам.
Читање литература и толкување астрологија. Многу поретко пишување. Време за тоа, колку што дозволуваат обврските.
vodam dnevnik poveke od pet godini. Ne pisuvam sekoj den no sigurno 2-3 pati vo nedelata , koga ima nesto interesno igram Zumba 10 god zimno vreme planinarenje, klizanje I skianje leto kajakarenje I planinarenje bojam so vodeni boici na crtezi koj si gi kopiram so indigo - little cheating, sto da pravam sakam da bojam , a neznam da crtam sobiram salfetki citam (toa site go znaat na forumov) , za sekoja procitana kniga pisuvam review ama ne za sto se raboti vo knigata nego kakvi emocii mi razbudila gradinarstvo (dvorot, cveke, treva,.. e moja rabota) , steta samo 3 meseca vo godinata scrapbooking ama ne kako treba nego ja koristam hartijata da pravam kolaz I na nejze da zapisuvam pozitivni misli
Цртам, пеам, читам книги, пишувам, колажирам, собирам билети од кино, театарски претстави и концерти.