Читам книги,гледам крими серии . Имам и мала зеленчукова градина и лозје кај викендицата па работата околу нив ми е хоби.
Вежбање во фитнес, пешачење, читање книги, понекогаш играње игри на компјутер, од спорт исто така сакам фудбал да играм и одбојка..
Има разлика меѓу хоби и интерес. Пример, може си љубител на цвеќиња. Интерес е само тоа, да ти се допаѓаат и да читаш за нив. Хоби е да имаш цвеќиња, да се грижиш за нив, да бараш оптимални начини на одржување, или да градинариш.
Летово претерав со хобиња. Читање, готвење, вежбање, работење со глина, свирење виолина, графички дизајн, пишување. Ново хоби од овие ми е правење глупости со глина, не знам што ми требаше. Родена сум да имам ново хоби секој ден, форсирана сум да морам да се фокусирам на неколку.
Ribolov.. i utre idam da si ja napolnam dushata. Potochno za nekolku saati A na vas vi posakuvam dobra nokj i prijaten prodolzhen vikend !
Здраво, во потрага сум по ново хоби. Заклучно со јуни ги ислушав сите предавања на факултет, работам, но навикната на исполнет распоред не се задоволувам со единствена важна обврска во денот. Порано одев на часови по гитара, црткав и фотографирав... Но некако овие хобија ми се надминати. Заинтересирана сум да си купам машина за шиење и да научам да шијам. Но, покрај кратката програма што ја нудат во Скала, не можам да најдам друга опција на интернетов. Воедно, ми се навраќа и желбата за пеење од дете. Можеби заете кој држи часови за воздрасни кои сакаат да пејат за хоби?
Одлучив дека ке си најдам некое хоби пошто немам никакво освен гледање филмови и серии. Решив ќе си купам слагалици и ќе ги редам. Ама од оние големине по 5000 парчиња што се. Знаете каде да најдам? Литература има ли?