Можно е до тоа да е викаш ? Баш ќе пробам со помалце и јас така си ставам едно полно капаче течен детергент демек мирисот подолго да трае
Ај сега да прашам што правите вие.. Преградата во машината за перење дозволува да се стави само 100 мл течен детергент.. а на детергентот ми пишува дека треба да ставам 270 мл..??? Е како?
Мнoгу е 270мл детергент зa еднo перење. Јaс сo 60мл Ариел oд течниoт перaм еднa мaшинa oд 6кг. Инaку, сaмиoт Ариел имa кaпaче сo дoзеркa вo кoјa се истурa детергентoт и се стaвa меѓу aлиштaтa вo мaшинaтa. Нaјпрaктичнo ми е тoa. Вo фиoкaтa стaвaм сaмo прaшoк (кoгa кoристaм) и сoдa, oцет вo делoт зa oмекнувaч и си пере тaкa.
Сода се става., бидејќи ни е тврда водата. Да не се задржува варовник во машината. Наместо оние таблети Калгон, Калгонит. Ние секогаш кога пуштаме машина, ставаме и сода.
@LUCERKA Ставам во преградата со детергент околу 1 голема лажица сода . Спојлер Истурам директно од ќесето . A оцет се става една 1 шоља, најдобро алкохолен, тој е најјак. Можеш кај детергентот и оцетот, a можеш и кај омекнувачот.
Жени колку прашок, течен детергент и омекнувач ставате зависно од степените? Пример:Колку за 30 степени, за 60С` ???? Никако неможам да најдам идеална грамажа...
Meri Merino сакам да го пробам, добар е, дали трае мирисот? Оти јас сум исто така голем фан на детергенти за перење постојано ги мирисам и алиштата после перење.. Сега купив Бекутан, па ќе видиме како ќе се покаже..
Се презаситив од него, а искрено и налетав на подобри на пример Нила. Сега користам веќе подолго време НИла за црни и Нила за шарени алишта!
Пола чаша прашок ( околу два прста) без разлика на температурата. Исто количина и за 30 и за 60 степени. Течен детергент и омекнувач не користиме.
Домаѓинки предлог за течен детергент за бели алишта, само да не е Ариел. Ги користела ли некој течните на Денк мит (Дм) да сподели искуство?
Биoaктoв, прaшoк 9кг. Имa нoжицa кaј дa сечеме зa дa се oтвoри ќесaтa, и плус кo мaлa сликичкa oд сaмиoт прaшoк и oкoлу негo имa нoжицa и испрекинaти линии, штo знaчи тoa? Дa не имa некoјa нaгрaднa игрa? Или примерoк е тoa
На тоа место се сече ќесата, за да го отвориш пакувањето. На сите ќеси го има тоа, не е наградна игра.
Persil зелениот. За екстра бели, марамчиња за бели алишта од ДМ. Плус оцет наместо омекнувач и лажица сода бикарбона во преградата за прашок.