Дали сте приметиле дека Персил од лаванда последно време мирисаат перени алишта некако на застоени, на уље, грозно. Течниот Первол и Ариел капсулите не мирисаат ама овој ептен мириса, дури и детскиот Персил ми мириса лошо. Нова ми е машината од пред некој месец ако беше до неа од сите прашоци така ќе мирисаше. Најверојатно е расипан, треба да го сменам.
Моментално користам капсули ариел и савекс. Ариел за бели, савекс за црни и шарени. Задоволна сум многу. Предходно користев бонукс прашок и убав ми беше и тој.
Dali nekoj ima slicno iskustvo, koristam ariel oxi kapsuli za perenje i lenor gold omeknuvac, ja polnam cela pregrada od masinata za omeknuvac i ne mirisa!!!!! Prethodno korostev ariel obicen prasok super bese. Inaku paraleno peram alista i na bebe koristam persil tecen i violeta oneknuvac i nejzinite alista ubavo mirisaat, sto znaci ne e do masinata. Dali moze da e do kapsulite ?
Да. Јас по еднаш носам маица и перам, премногу често перам така што може не знам да проценам кој е добар кој лош прашок искрено. Без флеки се обично алиштата пред перење и чисти, ама вака ок се алиштата мирисаат после перење. Плус во сушара и како пеглани се.
И јас користам савекс, омекнувач не ставам. Алиштата мирисаат убаво. Многу сум задоволна од него. За таа цена е одличен
Задоволни сте од Савекс за шарени течниот? Или да ми препорачате некој за шарени течен... Го имам Нила ама воопшто не сум задоволна не мирисаат алиштата и не ми ги пери убаво.