1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каков детергент за алишта користите?

Дискусија во 'Дом' започната од filli, 3 август 2011.

1. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    2.307
    Од прашак сум пробала мислам се најдобар ми се покажал Персил и обичниот прашок и течниот. Не знам зошто за бели ми е подобар обичниот прашок, а и некако навика ми е останато за бели обичен прашок да користам, а за шарени течниот. И капсулите сум ги пробала од персил тие се и за бели и за шарени одлично перат. @lovely91 топло ти го препопрачувам Персил течниот.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    14.805
    Kaj mene vo maalsko prodavnice zimam kapsuli ariel na parce. Me interesira po sto da gi razlikuvam posto koga mi gi davaat ne ja gledam kutijata i zimam i ok e, za da vo druga prodavnica prodavackata vika edni se nema posebno za crni i za beli znaci tolku razbira ili jas pa sum greska nekoja

3. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    663
    Здраво, имам индесит машина за перење, некако не ми пере убаво, алиштата како да не се перени туку сами низ вода поминати.. Не знам дали е до прашокот или машината.. Инаку имам пробано различни прашоци и омекнувачи..Предлог каков да земам да и дадам последна шанса на машината :D

На Lost angel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас имам индесит машина, баш ме зачуди, јас ја имам 3год пере супер и мах ја користам. Си пробала 2 лаж сода да ставиш во делот за прашок, да не има бигор нешто па заради тоа ти е така?

5. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    663
    Оваа е малку постара IWDC 6105, имам пробано со сода и со оцет празна на 90* да ја пуштам, пак е исто..Се мислам да не е нешто проблем со канчето за прашок и омекнувач па да не прима машината, ќе пробам со капсули/гранули па ќе видам како ќе е..
    Инаку општо не сум задоволна од машината и преграмите ми се некако безвезе, на тие што се special програми алиштата премокри ги остава..

6. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Аха, епа и јас кога ќе набутам повеќе чаршафи знае да ми ги остави со вода, ама ја пуштам само да ги исцеди и толку. Ретко ги остава со вода, ја сум презадоволна. Или па да викнеш мајстор да види што е?

На Ladyinblackkk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.340
    Прашував и јас пред некој ден за овие гранули, не знам во која тема и никој не ми одговори :(
    Ако сега знаеш,те молам кажи ми:)

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Изгледа нема кај нас, многу назад сме. (facepalm)
    Проверив јас во повеќето маркети, не најдов.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Нема тука и јас имам барано.Од Косово земав од Росман.

10. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.340

Порано ги продаваа на фејсбук. Не се сеќавам како да викаше фан пејџот :/
    Не ми мирисаат алиштата откако ќе ги извадам од сушара. Има ли некакви решение за тоа или на кој програм да ги пуштам?

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Искрено, не би знаела каков совет да дадам, не користам сушара.

12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    24.191
    Дали имате искуство со Ариел капсулите? Во Тинекс ќе има акција, па се мислам дали да купам. Моментално користиме Persil Power Caps, две кога ставам се супер, една, не е баш тоа тоа.

upload_2021-10-13_21-18-53.png

13. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    14.805
    Дали го имате користено овој течен прашок Тенер и дали го бива?

Прикачени фајлови:

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Од течен детергент немам некој фаворис користам било што последно користев Лила црн убаво ми мириса и убаво пере, а и виолетовиот Лила преубаво мироса ама незнам дали е некоја лаванда или некој јоргован на поминување го мириснав супер ми мирисаше, да и первол знам да земам кога како, а сега се мислам ама не можам да најма Лира течен ако е со ист квалитет како порано супер ќе биде, мајка ми ппрано таков котистела и презадоволна е а и други што имам прашано биле презадоволни, капсули Ариел користам и не ставам омекнувач и така убаво ми мирисаат без омекнувач, имам пробано многу капсули, ама савекс розевите капсули ми беа фаворит убаво мирисаа траеше долго морисот и убаво переа одамна ги немам земено тие, ленор ги имам пробано капсулите и жолтите и плавите, ок ми биле переле и мирисале, за бели алишта користам или Факс или биоактив, а некогаш знам обично на бели чорапи што останува трага црна одоздола од патика или кломпа да го поминам со Биљана сапунот и во машина, а сега се мислам да земам Гонг ама незнам за квалитет каков е, омекнувач кога како сакам да менувам ама сепак сум верен пријател на Ленор и тоа зелениот е врв (тиркиз), а сега и дуел парфемските новите се добри. Сега сакав да прашав нркој дали ги користел течните детергенти, омекнувачи и прашаци од Дм, за прашакот имам слушнато дека бил добар ама незнам дали го има голем мислам 6-7 кила обично такви земам, ако некој ги има пробано нека сподели искуство ❤❤❤ А инаку машината за перење ја чистам со капсула за тањири еднаш во месецот имам специјачна програма и до сега дибро се покажало така башка приметувам дека и на вратичката од машината ако имало бигорче или ѓубре капсулата го светнува

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thekm

thekm Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    Бохор плавиот засекогаш. Само проблем е што го нема во сите маркети, а никогаш не ми текнува да си спремам залихи.

Прикачени фајлови:

• bohor.jpeg
      bohor.jpeg
      Големина на фајлот:
      404,6 KB
      Прегледи:
      21
    На Waverly Raven, Ana_Ana_Ana_Ana и hermosa им се допаѓа ова.
  16. Ana_Ana_Ana_Ana

Ana_Ana_Ana_Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    43
    Сега имаат Бохор 2 нови limited edition, и тие мирисаат многу убаво (оригиналните 2 си се класика, секако) :D

17. thekm

thekm Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    Кај да ги најдам тие limited? Сакам бар да ги помирисам во маркет:D
    Инаку, не сакам алиштата да ми мирисаат на парфем од цвеќиња после перење, сакам да ми мирисаат на свежо и чисто, ама не на сапун или на прашок Билјана, па досега не сум сретнала нешто позадоволувачки од Бохор. Ленор ми мириса убаво во продавница, а на алиштата исто како да не сум го ни ставила, Дуел жолтиот пробав, тој па ми има многу јак мирис и после 5-6то перење веќе не можам ни да го помирисам. Ако има некој предлог за друг омекнувач освен Бохор што полесно се наоѓа во сите маркети, споделете :)

18. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Па помирисај ги Орнел, Тета Воплета и Силан, и тие не се лоши, скоро во сите маркети ги има, а и од Ленорот имаш некои понешни варијанти, а и Дуел освен жолтиот убаво мироса и розевиот, плавиот и зелен -тиркиз, понежни се ама убаво мирисаат, Силан план со бело; нослам дека некој нов бепе и тој не е лош, од Тета Виолета розевиот не е лош, а од Орнел плавиот, обично во моментпт кој ми се свиѓа ќе го помиросат и го земам немам некој фаворит, сега купив Ленор розе, убаво мироса и тој и е понежен

19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Cocolino.

На ♤the girl& му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ♤the girl&

♤the girl& Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    259
    Jas nema shto nemam probano od tecen od prashak od omeknuvaci , ali teta violeta plaviot omeknuvac e pre ubav zamisli peram letni zmiski koga gi prereduvam , posle edna godina koga gi vakam isto mirisat kako togash da sum gi perela a i tecniot prashok od viloeta e mn ubav , a od prashok za beli samo faks gi pere i na 40 kako na 90

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.