Каков детергент за алишта користите?

Дискусија во 'Дом' започната од filli, 3 август 2011.

1. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    2.654
    Од прашак сум пробала мислам се најдобар ми се покажал Персил и обичниот прашок и течниот. Не знам зошто за бели ми е подобар обичниот прашок, а и некако навика ми е останато за бели обичен прашок да користам, а за шарени течниот. И капсулите сум ги пробала од персил тие се и за бели и за шарени одлично перат. @lovely91 топло ти го препопрачувам Персил течниот.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    15.425
    Kaj mene vo maalsko prodavnice zimam kapsuli ariel na parce. Me interesira po sto da gi razlikuvam posto koga mi gi davaat ne ja gledam kutijata i zimam i ok e, za da vo druga prodavnica prodavackata vika edni se nema posebno za crni i za beli znaci tolku razbira ili jas pa sum greska nekoja

3. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    703
    Здраво, имам индесит машина за перење, некако не ми пере убаво, алиштата како да не се перени туку сами низ вода поминати.. Не знам дали е до прашокот или машината.. Инаку имам пробано различни прашоци и омекнувачи..Предлог каков да земам да и дадам последна шанса на машината :D

На Lost angel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас имам индесит машина, баш ме зачуди, јас ја имам 3год пере супер и мах ја користам. Си пробала 2 лаж сода да ставиш во делот за прашок, да не има бигор нешто па заради тоа ти е така?

5. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    703
    Оваа е малку постара IWDC 6105, имам пробано со сода и со оцет празна на 90* да ја пуштам, пак е исто..Се мислам да не е нешто проблем со канчето за прашок и омекнувач па да не прима машината, ќе пробам со капсули/гранули па ќе видам како ќе е..
    Инаку општо не сум задоволна од машината и преграмите ми се некако безвезе, на тие што се special програми алиштата премокри ги остава..

6. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Аха, епа и јас кога ќе набутам повеќе чаршафи знае да ми ги остави со вода, ама ја пуштам само да ги исцеди и толку. Ретко ги остава со вода, ја сум презадоволна. Или па да викнеш мајстор да види што е?

На Ladyinblackkk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    2.915
    Прашував и јас пред некој ден за овие гранули, не знам во која тема и никој не ми одговори :(
    Ако сега знаеш,те молам кажи ми:)

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Изгледа нема кај нас, многу назад сме. (facepalm)
    Проверив јас во повеќето маркети, не најдов.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Нема тука и јас имам барано.Од Косово земав од Росман.

10. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    2.915

Порано ги продаваа на фејсбук. Не се сеќавам како да викаше фан пејџот :/
    Не ми мирисаат алиштата откако ќе ги извадам од сушара. Има ли некакви решение за тоа или на кој програм да ги пуштам?

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Искрено, не би знаела каков совет да дадам, не користам сушара.

12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.954
    Дали имате искуство со Ариел капсулите? Во Тинекс ќе има акција, па се мислам дали да купам. Моментално користиме Persil Power Caps, две кога ставам се супер, една, не е баш тоа тоа.

upload_2021-10-13_21-18-53.png

13. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    15.425
    Дали го имате користено овој течен прашок Тенер и дали го бива?

Прикачени фајлови:

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Од течен детергент немам некој фаворис користам било што последно користев Лила црн убаво ми мириса и убаво пере, а и виолетовиот Лила преубаво мироса ама незнам дали е некоја лаванда или некој јоргован на поминување го мириснав супер ми мирисаше, да и первол знам да земам кога како, а сега се мислам ама не можам да најма Лира течен ако е со ист квалитет како порано супер ќе биде, мајка ми ппрано таков котистела и презадоволна е а и други што имам прашано биле презадоволни, капсули Ариел користам и не ставам омекнувач и така убаво ми мирисаат без омекнувач, имам пробано многу капсули, ама савекс розевите капсули ми беа фаворит убаво мирисаа траеше долго морисот и убаво переа одамна ги немам земено тие, ленор ги имам пробано капсулите и жолтите и плавите, ок ми биле переле и мирисале, за бели алишта користам или Факс или биоактив, а некогаш знам обично на бели чорапи што останува трага црна одоздола од патика или кломпа да го поминам со Биљана сапунот и во машина, а сега се мислам да земам Гонг ама незнам за квалитет каков е, омекнувач кога како сакам да менувам ама сепак сум верен пријател на Ленор и тоа зелениот е врв (тиркиз), а сега и дуел парфемските новите се добри. Сега сакав да прашав нркој дали ги користел течните детергенти, омекнувачи и прашаци од Дм, за прашакот имам слушнато дека бил добар ама незнам дали го има голем мислам 6-7 кила обично такви земам, ако некој ги има пробано нека сподели искуство ❤❤❤ А инаку машината за перење ја чистам со капсула за тањири еднаш во месецот имам специјачна програма и до сега дибро се покажало така башка приметувам дека и на вратичката од машината ако имало бигорче или ѓубре капсулата го светнува

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thekm

thekm Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    Бохор плавиот засекогаш. Само проблем е што го нема во сите маркети, а никогаш не ми текнува да си спремам залихи.

Прикачени фајлови:

• bohor.jpeg
      bohor.jpeg
      Големина на фајлот:
      404,6 KB
      Прегледи:
      21
    На Waverly Raven, Ana_Ana_Ana_Ana и hermosa им се допаѓа ова.
  16. Ana_Ana_Ana_Ana

Ana_Ana_Ana_Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    44
    Сега имаат Бохор 2 нови limited edition, и тие мирисаат многу убаво (оригиналните 2 си се класика, секако) :D

17. thekm

thekm Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    Кај да ги најдам тие limited? Сакам бар да ги помирисам во маркет:D
    Инаку, не сакам алиштата да ми мирисаат на парфем од цвеќиња после перење, сакам да ми мирисаат на свежо и чисто, ама не на сапун или на прашок Билјана, па досега не сум сретнала нешто позадоволувачки од Бохор. Ленор ми мириса убаво во продавница, а на алиштата исто како да не сум го ни ставила, Дуел жолтиот пробав, тој па ми има многу јак мирис и после 5-6то перење веќе не можам ни да го помирисам. Ако има некој предлог за друг омекнувач освен Бохор што полесно се наоѓа во сите маркети, споделете :)

18. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Па помирисај ги Орнел, Тета Воплета и Силан, и тие не се лоши, скоро во сите маркети ги има, а и од Ленорот имаш некои понешни варијанти, а и Дуел освен жолтиот убаво мироса и розевиот, плавиот и зелен -тиркиз, понежни се ама убаво мирисаат, Силан план со бело; нослам дека некој нов бепе и тој не е лош, од Тета Виолета розевиот не е лош, а од Орнел плавиот, обично во моментпт кој ми се свиѓа ќе го помиросат и го земам немам некој фаворит, сега купив Ленор розе, убаво мироса и тој и е понежен

19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Cocolino.

На ♤the girl& му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ♤the girl&

♤the girl& Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    271
    Jas nema shto nemam probano od tecen od prashak od omeknuvaci , ali teta violeta plaviot omeknuvac e pre ubav zamisli peram letni zmiski koga gi prereduvam , posle edna godina koga gi vakam isto mirisat kako togash da sum gi perela a i tecniot prashok od viloeta e mn ubav , a od prashok za beli samo faks gi pere i na 40 kako na 90

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.