Форумџика на годината

Каков детергент за алишта користите?

Discussion in 'Дом' started by filli, Aug 3, 2011.

1. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Не знам што да ти кажам, со фармерки не ни се случило ова, може некој ќе каже друг совет како да се извади лошиот мирис. Не ги фрлај одма :)

2. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Сјај за садови.
    На рака запери исплакни и после стави пак сјај на местото и во машина.
    За се што е со масло мене ми функционира.

3. Kbr

Kbr Истакнат член

Имаше кај нас во Џамбо ама незнам сега дали ги има во Џамбо а инаку имаш во ДМ околу 280 денари се плавите јас ги имам користено не се лоши, јако мирисаат и траат, незнам како се викаат, мислам има и жолти ама јас имам начекано само плави, а исто има и на Денк мит марката ама за кај нас во Мкд незнам дали може да се најдат, во Србија знам ги има, имам роднини таму па на секое доаѓање си правам залиха од нив, има и многу убави парфеми за перење исто така траат, како и парфем во вид на капсула за перење и тие мирисаат убаво, ако имаш сушара, односно машина за сушење, има и марамици миризливи се ставаат додека се сушат алиштата и траат.

nadenadia likes this.
  4. Kbr

Kbr Истакнат член

Пробај да ги препереш, ама обавезно оцет да ставиш во машината, нема да сс оштетат од оцедот, ќе ја неутралјзира миризбата, ако пак мирисаат до материјалот е, или пак евентуално прашак или омекнувач да се смени, ако е до материјалот со оцетот треба да излезе мирозбата ама незнам колку многу, ако тоа се случува со сите алишта може и до машината да е ако има ѓубренца и не е исчистена ако е со одредени парчиња гардероба пробајте во самото перење ставете оцет, јас барем така правам на секое перење на сите алишта ставам оцет, си миросаат на омекнувач и се премногу меки, башка на пешкироте само оцет ставам некогаш многу малку омекнувач и не се крути како шмиргла туку ептен меки

orevokrsacka likes this.
  5. Kbr

Kbr Истакнат член

Еве јас овие плавите ги имам користено околу 280 денари се а жолтите не можев да ги најдам

Attached Files:

nadenadia likes this.
  6. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Има такви гранули во дм маркет ама не ми се пробани. Да не има некој пробано?

7. Kbr

Kbr Истакнат член

јас објавив погоре плавите ги користев :)

AhThatFemaleProblems likes this.
  8. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Персил :inlove:

9. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Јас исто земав од плавото,ама баш никаква трајност не почувствував,така слаб мирис ден ,два,повеќе омекнувач се осеќа.Исто и од капсулите ставав ,исти ефект.А целото плакарче каде стои мириса.Затоа го ставив во најлонски чорап и напикав во плакари.

10. попкек

попкек Истакнат член

Јас од скоро ги користам течните детергенти на Денк мит од дм, на nature се, за бели и шарени, убаво перат и мирисаат алиштата на чисто, свежо. Омекнувач не користам.

Kbr likes this.
  11. Kbr

Kbr Истакнат член

Може слика од течните детергенти?

12. попкек

попкек Истакнат член

Screenshot_2022-01-29-23-05-29-307_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg Screenshot_2022-01-29-23-05-29-307_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

13. Mom89

Mom89 Истакнат член

Istoto mi se slucuvase i mene so farmerkite na maz mi, no pocnav da gi peram na 60 i bez omeknuvac ili so mnogu malku i ne mirisaat vekje. Na 40 ne se perat ubavo. E sega na 60 povekje se ostetuvaat ama toa e... Inaku poradi omeknuvacot ne se susat ubavo, posebno ako gi susis doma i se umirisuvaat kade sto e podebel materijalot. Omeknuvacot sodrzi kako nekoja masnotija za da go omekne materijalot i ako preteras ne mozat da se isusat ubavo.

kanella likes this.
  14. steela.honey

steela.honey Популарен член

Дали имате искуства со овие? Фрик сум за бели алишта и кога ке ги извадам од машина се ми тепаат на сиво. Screenshot_2022-02-02-20-46-50-439_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

15. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Само мене ли ми се лепат ариел капсулите една за друга и ми се уништуваат? Веќе нема да земам, не знам каде грешам, не се на топло и пак истото неколку пати со ред. А баш се практични.
    Инаку за бели користам savex прашок, омекнувач најчесто semana, а вчера зедов tesori d'oriente и преубаво мирисаат алиштата, баш пријатно ме изненади, ќе земам пак дефинитивно.

Kbr likes this.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Земи на Факс. Многу се подобри.

SexyDarling likes this.
  17. LollyMolly

LollyMolly Активен член

За прашак немам мислење ама омекнувач не мењам Дуел жолт ми е нај нај. Неколку пати пробувам да сменам да не биде све исто и пак едвај чекам да се вратам на дуел

joy1, kanella and Kbr like this.
  18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Неколку години ги користам капсулите на Ариел мене па никогаш не ми се залепиле,ни на топло, ни на ладно.

SexyDarling likes this.
  19. Kbr

Kbr Истакнат член

И јас ги користам Ариел капсулите и не ми се залепиле, ама ми се затворени цело време, ако ги чуваш во паковката затварај ги да не фатат влага или ако им прсне вода тогаш се лепат, мене со ленор капсулите ми се има случено тоа и после ги префрлив во пластичен сад со капаче и сега немам проблем

SexyDarling likes this.
  20. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Сум користела и факс и не сум имала ваков проблем.

Затворени ги чувам и ги пазам, можеби треба одма да ги префрлам во друг сад подобро што се затвора, ќе пробам така.