1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каков детергент за алишта користите?

Дискусија во 'Дом' започната од filli, 3 август 2011.

1. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.565
    Не знам што да ти кажам, со фармерки не ни се случило ова, може некој ќе каже друг совет како да се извади лошиот мирис. Не ги фрлај одма :)

2. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.252
    Сјај за садови.
    На рака запери исплакни и после стави пак сјај на местото и во машина.
    За се што е со масло мене ми функционира.

3. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Имаше кај нас во Џамбо ама незнам сега дали ги има во Џамбо а инаку имаш во ДМ околу 280 денари се плавите јас ги имам користено не се лоши, јако мирисаат и траат, незнам како се викаат, мислам има и жолти ама јас имам начекано само плави, а исто има и на Денк мит марката ама за кај нас во Мкд незнам дали може да се најдат, во Србија знам ги има, имам роднини таму па на секое доаѓање си правам залиха од нив, има и многу убави парфеми за перење исто така траат, како и парфем во вид на капсула за перење и тие мирисаат убаво, ако имаш сушара, односно машина за сушење, има и марамици миризливи се ставаат додека се сушат алиштата и траат.

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Пробај да ги препереш, ама обавезно оцет да ставиш во машината, нема да сс оштетат од оцедот, ќе ја неутралјзира миризбата, ако пак мирисаат до материјалот е, или пак евентуално прашак или омекнувач да се смени, ако е до материјалот со оцетот треба да излезе мирозбата ама незнам колку многу, ако тоа се случува со сите алишта може и до машината да е ако има ѓубренца и не е исчистена ако е со одредени парчиња гардероба пробајте во самото перење ставете оцет, јас барем така правам на секое перење на сите алишта ставам оцет, си миросаат на омекнувач и се премногу меки, башка на пешкироте само оцет ставам некогаш многу малку омекнувач и не се крути како шмиргла туку ептен меки

На orevokrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Еве јас овие плавите ги имам користено околу 280 денари се а жолтите не можев да ги најдам

Прикачени фајлови:

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Има такви гранули во дм маркет ама не ми се пробани. Да не има некој пробано?

7. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    јас објавив погоре плавите ги користев :)

На AhThatFemaleProblems му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
  9. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.846
    Јас исто земав од плавото,ама баш никаква трајност не почувствував,така слаб мирис ден ,два,повеќе омекнувач се осеќа.Исто и од капсулите ставав ,исти ефект.А целото плакарче каде стои мириса.Затоа го ставив во најлонски чорап и напикав во плакари.

10. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Јас од скоро ги користам течните детергенти на Денк мит од дм, на nature се, за бели и шарени, убаво перат и мирисаат алиштата на чисто, свежо. Омекнувач не користам.

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Може слика од течните детергенти?

12. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Screenshot_2022-01-29-23-05-29-307_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg Screenshot_2022-01-29-23-05-29-307_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Прикачени фајлови:

13. Mom89

Mom89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Istoto mi se slucuvase i mene so farmerkite na maz mi, no pocnav da gi peram na 60 i bez omeknuvac ili so mnogu malku i ne mirisaat vekje. Na 40 ne se perat ubavo. E sega na 60 povekje se ostetuvaat ama toa e... Inaku poradi omeknuvacot ne se susat ubavo, posebno ako gi susis doma i se umirisuvaat kade sto e podebel materijalot. Omeknuvacot sodrzi kako nekoja masnotija za da go omekne materijalot i ako preteras ne mozat da se isusat ubavo.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Дали имате искуства со овие? Фрик сум за бели алишта и кога ке ги извадам од машина се ми тепаат на сиво. Screenshot_2022-02-02-20-46-50-439_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Прикачени фајлови:

15. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Само мене ли ми се лепат ариел капсулите една за друга и ми се уништуваат? Веќе нема да земам, не знам каде грешам, не се на топло и пак истото неколку пати со ред. А баш се практични.
    Инаку за бели користам savex прашок, омекнувач најчесто semana, а вчера зедов tesori d'oriente и преубаво мирисаат алиштата, баш пријатно ме изненади, ќе земам пак дефинитивно.

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Земи на Факс. Многу се подобри.

На SexyDarling му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LollyMolly

LollyMolly Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    174
    За прашак немам мислење ама омекнувач не мењам Дуел жолт ми е нај нај. Неколку пати пробувам да сменам да не биде све исто и пак едвај чекам да се вратам на дуел

На joy1, kanella и Kbr им се допаѓа ова.
  18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.225
    Допаѓања:
    2.848
    Неколку години ги користам капсулите на Ариел мене па никогаш не ми се залепиле,ни на топло, ни на ладно.

19. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    И јас ги користам Ариел капсулите и не ми се залепиле, ама ми се затворени цело време, ако ги чуваш во паковката затварај ги да не фатат влага или ако им прсне вода тогаш се лепат, мене со ленор капсулите ми се има случено тоа и после ги префрлив во пластичен сад со капаче и сега немам проблем

20. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Сум користела и факс и не сум имала ваков проблем.

Затворени ги чувам и ги пазам, можеби треба одма да ги префрлам во друг сад подобро што се затвора, ќе пробам така.