Јас од таму го купив. Ги имаат сите видови Мери Мерино. И голем избор на детергенти. Јас и со обичниот перев плетени алишта.
Порано ова сретство за дезинфекција на алишта при перење го имаше во Тинекс, ама поодамна не сум го видела. Ако знаете нешто слично што уништува вируси, бактерии и габи препорачајте ми, ама јас колку што побарав нема такво нешто во мк.
Јас го имам пробано розевиот океј беше,ама многу поефтино го умав земено од наш локален маркет во бт 1,6 беше 240 денари,сега не сум видела колку е. Сега користам мери мерино плавиот и да ти кажам поубав ми е од овај,и често е на акција во жито а прошлата недела беше во тинекс 4,4 л 359 денари.
A за бели? Не сакам прашак, ми се заглавува и потоа црните се како побелени. Користев едни како таблети како за машина за садови, мм ми ги донесе од Германија, ама ги потрошив, некој течен детергент за бели?
Го користам тој Савекс и за шарени, нели сега постелнините се повеќето во боја, мислев друг да не има подобар.
За бели незнам, не сум користела течен. Од faks сум задоволна за бели,исто така не ми остава траги на црните.