Откако пробав со Ариел, не го менувам за ништо. Сега навистина ценава му е бубрег, затоа и избегнував да го купам, си мислев што е разликава меѓу ариел и овој поевтиниов, факс на пример. Се додека еден ден не се изнервирав, флеки од крв никако не ми излегуваа на 95° два пати ги пуштив, го начекав ариелот на акција со омекнувач гратис, ги пуштам истиве алишта ги извадив ко нови. Ни трага ни глас од флеките. Од тогаш само ариел.
Не беше свежа. Јас од добиено фрлам алиштата и чаршафите во корпа и ако брзам утрото не пуштам одма машина, е после на засушено пробав и на чешма, и со ладна и со свински сапун и со средство за флеки и на вриење, се чистеше малку ама се познаваше уште. Со ариелот излезе скроз.
Подобро стави ги одма во машина со ладна вода на брза програма, буквално 2мин работа. После препери ги како нормално. Бар мене така ми е топ
Да да знам дека свежа крв одма излегува. Јас претходно неколку пара гаќи имам фрлено од што сум ги оставила в корпа дека ме мрзело да перам веднаш, и кога им дошол редот за перење, не излегува, епа не излегува.
Јас вадам со 3% хидроген, секогаш добро се чисти и после перам рачно со ладна вода, па пуштам на перење во машина.