Порано го користевме ариел ама сега е страшно изменет и во мирис и во квалитет.Сакам да ве прашам дали го имате видено во продажба bonux aqva и тој ми беше многу убав ама сега во последно време не сум го сретнала. И дали некоја го има користено течниот детергент од Кам?
Да ,го има бонукс аква,течниот детергент од Кам испробан солидно пере и не ја избледува бојата.Го користам зелениот,црвениот не сум го пробала не ми се допаѓа мирисот. Си купив Персил,после долго време,навистина е изменет изгледот ,некако е покрупен ,ама убаво пере.На алиштата го вади сивиот тон.
За шарени и црни алишта досега ги користев Perwoll и Woolite, ама сега сакам да ги сменам. Гледам тука ги препорачувате Nila, планирав да си ги купам сите три. Стварно се добри или да не експериментирам???
So Bonuks,ama izgleda ke mora da go smenam naskoro.Ne mi go rastvora masinata najdobro,pa ko gi vadam alistata ima po niv zrnca od prasokot.
Малце оф топик - дали некој знае да ми каже за средство против бигор за машина за перење алишта? Јас редовно ставам Калгон во машината при секое перење, ама сакам да го пробам и рецептот со оцет и сода бикарбона. Викаат дека ептен убаво се чистела машината. Знае ли некој каков оцет се става и колку гр. да се стави сода и колку мл. оцет?
Прво бел алкохолен оцет ќе ставиш, и така ќе ја пуштиш машината на една програма, па после ќе ставиш само сода, и пак ќе ја пуштиш. Нема мерка колку, ама еве нека е на пример една шоља оцет (за убаво да помине низ водата) и по 3 големи лажици сода во 2те комори.
Го купив новиов течен детергент за темни алишта.Задоволна сум и мирисот баш се задржува на алиштата.Изгледа ќе се дружиме подолго време. Дали некоја го користела прашкасиот глос???