Користев Первол со години, црвен потоа циклама откако го донесоа и некако ептен го расипаа. Моментално користам Нила и ок е, ама не е нешто којзнае што. Не сум нашла сеуште некој кој ми е омилен. Наредно ќе барам нешто од ДМ.
Го има во Тинекс, Веро, Жито... За другите не знам. Мислам дека и во Рептил го има. Јас го купував од една продавница во Ѓорче. Ама земав од големото пакување од 4.5л.
Го нема во тие маркети. Во тие што ги набројав го има само во амбалажа од 2.7л. Има и во розева амбалажа. Тој е универзален. Последниот пат таков земав. Добро е што со тој детергент може да се пере облека од било кој материјал. Има и за бели алишта.
Се задржува ли мирисот со овој? Некако се го одминувам овој и никако да најдам нешто што ми се допага и мирис да задржи.
Кај мене беше ок. Штета што го нема во Ге. Јас го земав по препорака. Братучетка моја пере со Вулајт. Задоволна е.
Во Германија мислам од кој и да земеш сите мирисаат. Моите алишта од лани уште во плакар мирисаат. Многу се трајни. Кај нас тешко да се најде. Само што и кај вас течните се скапи, само омекнувачи има поефтини.
Скапи се. Первол од 3л. го купив за 10 евра. Ариел од 4л. е 20 евра. И прашкастите се скапи ама не толку како течните. Исто и капсулите.
Кој е подобар, ариел прашак или ариел течен детергент за шарени? И истото прашање и за бели, течен или прашкаст ариел? И од каде ги купувате?
Од кај ги купуваш? Гледам сега има акција во стокомак ама не знам каков им е квалитетот таму, дали е ист со другиве маркети или не..
Тука не користам Ариел. Во Мк го купував од Кам. После земав Персил прашкаст. И тој е добар. На крај перев со Савекс. Од исто место ги нарачуваат. Квалитетот е тој. Не е ист со тој во странство.
Istoto go primetiv i jas potocno za temni alista. Ovie sto gi preporaca mozat za temni alista? Ubavo mirisaat?
Во последно и мене некако чудно ми мирисаа од Perwoll, 2x ги преправ алиштата, пак ми мирисаа, си мислев да не е до машината нешто, и ставив средство против бигор, сода, оцет. Сега го сменив. А тие прашкастите во тоа што е за прашак како да се згрутчуваат, и откако ќе исперам бели, потоа црни, црните со бели точки ми се. Откако перам со течен не ми се правеа така, сега само во едната машина и тоа само на шушкавец, пример на јакни, такви тренерки, а на памук не. Си мислам да не е од бигорот. Јакните морам да ги преперам.
Да, јас за темни ги користам. Мирисаат убаво, иако не е нешто јак мирисот. Не смрдат како после перење со Первол.