Zdravo, kupiv ariel kapsuli da gi probam alistata isti kako sto gi imam staveno tolko da ne perat ne mi se veruva stavam I po 2 kapsuli isto, da ne e do mojata masina ?
Многу години перам со течен детергент. Откако купивме нова машина која као демек прво го меша детергент со вода па после како пена го пушта у машина имам проблем со премногу пена . 3 пати пуштам на плакнење и пак и пак ома пена. Ми се смачи. Некој друг вакво искуство? И малку детергент ставам и се пробав.
Да се убацам и јас тука Исто, долго време користам течен детергент и во делот кај што го ставам горе во фиоката се направи лом и со ништо неможам да го исчистам. Чаре?
Со течните така прават новите машини. Освен да се вратиш на прашкаст, друго не знам што да ти препорачам.
Nie ja vadime fiokata i ja spricame so onie za masnotii ili so ocet i soda isto i po ednas mesecno taka pereme na prazno za bubanjot
Нешто во филтерот или во цревото да не има заглавено? Може ради тоа не ја исфрла и не прима доволно вода… Да не ставаш многу прашак?
Користам Савекс капсули за шарени, и последниве две-три перења гледам флеки по алиштава, се скинала капсулата и бојата истекла. Не ми се менуваат, баш добри беа. Мислење?
И јас ги користам тие во последно време, не ми се случило да има флеки многу подобра опција од прашок ми се.
Целата капсула е „разградлива“, нормално е да се скине и да се разгради во водата, флеките да не ти се од некое парче облека пренесени?
Се префрлив на природен прашок од една страна на инстаграм "само природно", буквално пар си ги произведуваат. И ми трае доста, го користам и за бели и за шарени. Многу сум задоволна. А омекнувач користам од ДМ, на по природна база. Или од бебешките. Толку добро ни ги имаат продадено омекнувачите и детергентите што сме убедени дека мора напарфемирани да ни се алиштата. Не мора.. премногу токсини и хемикалии содржат.
Ништо лично за тие што прават природни работи, подржувам мали бизниси (нормално, регистрирани фирми) ама никогаш не би земала нешто што не е масовно контролирано, па било и паршок за алишта. Не би ставила ни на коса ни на лице, ни во машина за садови и перење. Инаку да, премногу користиме токсини и хемикалии, ама ензинмите што ги има во прашокот си ја вршат својата работа и на пониски температури.