Точно е, јас прво кога приметив, мислев машината тука ми пере подобро, испадна детергентот е поквалитетен.
Денк мит или Факс, кој е подобар и поисплатлив, за бели,и за алишта кои се многу валкани? Повеќе од 5год.го користам Факс, но веќе им е многу намалена грамажата, а цените се исти. Од Ариел и Персил имаме алергија.
Го купив Дуел со лотосов цвет и имам да кажам само два збора - за грев. Воопшто не ги вади убаво флеките, не сум задоволна. Планорав да го купам тој другиот со јоргован, ама после ова искуство, тешко. Ќе се вратам на Савекс и ДенкМит.
Значи луѓе немс што не пробав за црни и шарени алишта, прашкови течни и нормален прашок горе па внатре во бубањ ,различни омекшивачи,исто и горе и во бубањ ,различни операции алиштата смрдат кога ќе се исперат .И не ги оставам внатре веднаш ги вадам ама смрдат и готово ,а белите не и цела ноќ да се внатре во машината пак си мирисаат убаво.Кажите некое решение ,стварно не знам што да направам веќе.
Ај исчисти си ја пералната Пушти ја на 90степени у бубањ дурект ставаш сода и оцет бел и пушти ја да врие После перење обавезно отворена врата Јас перам со течен Ариел тој со планина слика
И до 6кг да ја напуниш,пак е многу… затоа што нормално поголеми се, подебели и потешки се алиштата. Не се гаки и пешкири. Пример ако переш дуксери тренерки и маици…пери ги одделно, дуксерите стави ги сами, маиците сами… јас ова го правам и гледам никогаш да не ги мешам материјалите и количински не ставај многу,3/4 дуксери доволно ти се за една машина. Фармерки исто така перам одделно и никогаш не им ставам омекнувач. И пробај го течниот прашак за црни на ДМ,со тој перам со години и врв е.