Јас го сменив прашокот. Купив DUEL Selection. Задоволна сум. Убаво ги пере алиштата и убаво мирисаат.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... 3XpZPOvZqz сте го користеле ли течниот прашок Первол викаат дека трае мирисот и како парфем бил...кога поминувале покрај некого мисжрисале на него
Не само што убаво мирисаат алиштата, и убаво пере+ боите не бледеат за шарени, црни јас само первол користам
Можеш кај што се става детергент за главното перење (тоа нели е средната преграда) или директно во машината.Внимавај на програмите ,значи ќе ставиш кога почнува да го зема детергентот за вриење на 95 степени.Ако го ставиш оцетот и содата во претперење ништо не си направила. Се подразбира машината да биде празна.
Ова нема логика.Ако го ставиш во преградата за омекнувач,оцетот машината ќе го земе дури на крајот од програмата.А најдобро е да ја загрее водата до 95 степени и да врие.Онака само ќе протрчи низ машината.Јас го ставам директно на вриење,ја прескокнувам програмата претперење и тоа е тоа.
Aриел течен ми е најубав.Не се грижиш дали ќе го однесе водата.Се става директно .Па и за дозата немаш гајле.Пакуван е за едно перење.Се знае кој е за бели, кој за црни.Не е потребен омекнувач, значи е економичен.Алиштата после се меќи и мирисаат на убаво.Што е најважно многу убаво пере и го штити грејачот од наслаги.
Значи да резимирам:сода бикарбона и оцет се става во преграда за прашок ,без предперење.Се става прво оцет,а потоа содата,ваљда да не дојде до реакција ?Се пушта на 95 степени без алишта. Добро ли сум разбрала?Досега го немам правено ова,прв пат прочитав тука на форумов. Претпоставувам дека е пожелно да се пушти машината без центрифуга-да не тропа празна?
dobro вие викате алкохолен отцет а јас не сум разбрала сум земала јаболков оцет 4% дали има врска дали алкохолен ке е или јаболков???