Јас сега за сега не би се отселила од нашава мила Македонија. Од една страна зошто сум патриот, од друга зошто не сакам да ги оставам мооте родители сами плус задоволна сум со работата и се што постигнав тука. Тука ми се спомените, пријателите, роднините и се што сакам. Носталгијата би ме убила..
Ве читам и се чудам.. Еве јас сум во Македонија, па зарем секој ден барате дружби? Никогаш не можев да го разберам тоа. Од работа, дома обврски, дете, учење, одмор и капак на се дружење. Можеби и јас сум затворен тип ама мене еднаш месечно ми е доволно дружба, пред се немам време, а и колку сака нека сум чудак сакам време со семејството. Кога немав дете имаше почести дружби ама сега не. Плус како што сме сами со мм, жонглираме со време, ни на крај памет не ми текнува на 4,5дена да барам дружење па колку сака нека сум чудна. Кај нас од работа одма на кафе. Одеш дома се пресоблекуваш дете под рака и на кафе. Епа не е нормално. Не се чудни странците ние сме. Ние подразбираме шетање по кафичи и кафани акање, странците си имаат квалитетно шетање, плус и стандард. Ние каде немаме пари па и постојано по кафани. Разбирам шетање во природа, пешачење тоа и јас го правам скоро секој ден ама да морам со некој да висам на кафе секој ден, не фала! Да се преселам ништо од ова нема да ми фали освен домот и семејството ако не е со мене. Убава ни е земјата, ова е наш дом ама дека претераме со тоа немало дружење та не знам што, како да не. Секоја чест на исклучоците ама па и едни пријатели тука, секој од корист само.
Не знам дали е соодветно мислењето за овде, не знам во која тема да пишам. Дали има некој што живее Дубаи/Абу Даби? I need a favor
Дали живеете во Емиратите сеуште? Ми останаа мал дел работи кои би ги собрало во средно кесе, барам некој што би можел да ми ги донеси а јас секако ќе си платам за услугата.