Абе ја чувствувам блиска. Зошто да не ми каже? Плус, сакам и јас да се иселам, па прашувам каде е подобро. Си собирам искуства. А со мк пасош сте и двајцата?
@franca @Компир Манџа ММ е со бугарски пасош, а јас сум со бугарска семејна виза и со бугарска лична карта преку мм, што значи можам да работам било каде во ЕУ со нив. Сега ќе вадам и возачка пошто многу по ефтино е оддржување на автомобил на бугарски таблици. Инаку да, за тие држави со европски документи мора, освен Германија. Таму даваат со МК пасош да си. Кога барав работа во Холандија голем број од огласите имаа наведено дека нема да ти дадат виза за работење ако немаш европски документи. Слободно прашај си што те интересира ќе ти кажам, ако може и да ти помогнам. Јас не сум тип на човек што не споделувам, баш напротив сакам ако можам и да помогнам.
Дојди кај мене во Германија. Убаво ќе ти биде Работа има. Ама треба да си вреден. Не сакаат неработници. Полесно ќе ти биде ако имаш ЕУ пасош. И за работа, а и за престојот. А за начинот на живот.... Кој како ќе си ја нареди. На мене ми е ок. Познавам луѓе кои се вратија. Не можеа да се снајдат.
Ќе внесуваш број на лични карти на клиентите на црвените ламби. Не ти треба јазик само ќе се смешкаш. И од гледање се стекнува искуство.