Прашав и во друга тема, ама и овде да прашам... Вие што имате интернет дома од А1 Вип, овие комбо пакети дали сте задоволни од интернетот? Ме интересира дали се прекинува, дали е брз? Ми треба за работа од дома и битно ми е. Фала
Me interesira koj zivee vo pripor, kako vi e mrezata. Zemav kuka, zenata e na A1 ama I se gubi signal. Nad zgradite e. Ako Ima nekoj od tamu da kaze od koj operator e zadovolen.
Телекабел. Гледам дека многумина ги критикуваат ама јас сум презадоволна. Ретко се случува да снема интернет или да намали брзината. Воглавно е супер, па и кога треба да работам од дома немам проблем.
Децо, шо мислите за Неотел? Имам ТЕЛЕКАБЕЛ моментално ама нешо сакам да менувам поради тоа шо би сакал поише програми... Има некои предности Неотел или? Да не е нешо мн слаб нетот и да праи често проблеми?
Дали на телекабел програмите се HD? Jas iman telekabel ama postar e televizorot i slikata ne e dobra, mislam ne e kristalno cista. SEga kje kupuvam nov pa da znam dali da stavam magenda ili i telekabel go ima istiot kvalitet?
Ако имам веќе поставен оптички кабел, а немам интернет треба ставам оптички или кабелски интернет? Малку се збунив.
Не најдов посоодветна тема па ќе пишам овде. Имаме претплата за интернет со јак пакет (Л) која што ја плаќаме 1000ка месечно. Интернетот треба да е јак, но бидејќи со дечко ми работиме во две различни соби и неговата е малку подалеку интернетот воопшто не стасува до таму и постојано на состаноци губи интернет. Има ли некоја опција да биде подобар интернетот, да ставиме уште еден рутер или некаков интернет бустер? Фала ви за секоја препорака. Го пингам и @Billy Idol може знае на темава.
Од секаде можеш, Нептун, Сетек, Анхоч. Ова не е лошо: https://www.anhoch.com/products/ten...nder-300mbps-a9-wall-plugged-w2-antennas-0203
Кој рутер го препорачуваш? И кога е потребен тој појачувачот ? Може само појак рутер или комбинација е потребна?
Зависи за каде ви треба, за колкава далечина. Ако е за стан до 100 м² сите би ви бркале работа. Овој од Шаоми е пример доста добар за цената https://www.anhoch.com/products/xiaomi-mi-router-4a-ac1200-wireless-7950
@Billy Idol извини ама знам дека си по технологијата и затоа стално АјТи . Прво да се пожалам : Немало можност за оптика во мојот влез а сите останати влезови од околу имаа, јас веќе имам договор со оптички интернет ама од претходна локација. Но џабе. Која е друга подобра опција за интернет а да не кочи и да не работи со брзина на желка . АДеЕсЕл и уште едно на В беше што е подобро и која е пристојна брзина на интернет?
Кабелски само. А за брзина не знам, зависи за што ти треба. Ете некој минимум во 2025 би рекол 100/10