Кај можам ја со тебе андроид имав ама го сменив за iphone 11 pro max Ама ќе се враќам пак на андроид не ме бендисува овој
Мене мм ми го даваше неговиот iphone 14 за замена со мојот . Ама неам живци веќе за да се навикнувам пак на ајфон.
Ја па одамна се думам да се вратам пак на ајфон, еден период дур беа уште во мода петките имав и бев задоволен ама сега се чудам со кој памет сум имал оноцкав телефон со онолку мала батерија. Ама нели се сменија времињата, а и од секаде сум опкружен со ајфони, следно земам ајфон без размислување.
2500 сега и 2500 во март 5000, 5000 пута четири, ете ти 20000, сега нешто и сам ќе зашпараш и ајфон одма ќе падне. Ете ти проста математика.
Самсунг с24 ултра. Сега ми истекува договорот, ќе гледам ајфонот конечно да го земам. Ама најверојатно ќе чекам јануари за с25 ултра. Секоја година го гледам и никогаш не купив ајфон.
Размислувам да се подновам со телефон и умот ми оди на Самсунг. Досега само андроид сум користела и овој телефон моментално ми е Шаоми. Самсунг сакам најмногу ради камерата, а исто битно ми е да има меморија (барем 256гб). Едно другарче има С23 и камерата му е топ, сега понови биле С24 ако не се лажам? Сѐ си мислам за некој ваков да си земам. Отворена сум за препораки.
Исто и ја од шаоми(жаоми) се префрлив на самсунг. Имав с22 камера прејака,го користев 2 год сеуште е како нов. Сега земав с24 ултра. Сега уште некој месец искача с25/с25ултра ама нема да згрешиш ни со с24.
А каде е Honor на анкетава После 10 години, една цела деценија користење Xiaomi, од пред три дена Honor стана мојот нов миленик . Станува збор за HONOR 400 Lite 5G Во овие три дена, можам да кажам само пофални зборови иако се уште е рано за давање мислења. Овај Honor нема никаква врска со Huawei иако интерфејсот и дизајнот многу личи на Huawei но сепак е Honor башка бренд. Три дена одлични. Би го пофалил најмногу системот, многу убаво, глатко и лесно работи и клизи, за разлика од Xiaomi нема реклами, чист Андроид без реклами, нотификации од апликациите стигнуваат на време шо не беше чест случај кај Xiaomi, знаеја да каснат ради големата агресивна политика за штедење батерија па системот ги успиваше апликациите. Камерата е повеќе од добра накај одлична. Нема OIS стабилизација и нема 4К видео снимање но сепак е предобра. Ноќни слики со добар квалитет и кога се зумира до макс нема заматувања. На телефонот под копчето за палење/гасење има AI button (копче) со кое се уклучува камерата и Google Lens. Служи исто како апарат, ако се лизга на него зумира и со притискање слика шо нема потреба тоа да се прави со допир на екран. Друга позитивна ствар е тоа шо има одличееен екран кој е многу видлив на сонце, има 3.500 nits. Има и многу AI функции како и магична капсула. Во главно тоа е тоа. Honor е кинески бренд по потекло, но по начин на работа, софтверот, дизајнот дава вајб на многу "модерен и европски" телефон за западни купувачи, делува како да има премиум чувство како Samsung . Дизајнот ок, многу наликува на Iphone но тоа е што е, некому ќе му се допадне некому не. Топла препорака за сите оние кои им треба нов телефон од средна класа буџет, брз, стабилен, чист Андроид и цена сосема нормална а да не се сведуваат само на два бренда Samsung и Xiaomi. Honor е пријатно освежување и убаво е шо постои и го има HONOR 400 Lite 5G Екран: AMOLED, 120Hz, 3840Hz PWM, 3500 nits Батерија: 5230mAH Меморија: 8/256GB Кемера: 108mp, 16mp селфи, 1080fps видео Систем: Android 15 и Magic OS 9 - добива 6 години Android и OS апдејти, значи до Андроид 21 Чипсет: Mediatek Dimensity 7025 Ultra Спојлер Достапен е во Сетек, сега тие имаат договор со Honor