1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каков омекнувач за алишта користите?

Дискусија во 'Дом' започната од savana, 9 ноември 2010.

1. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    246
    Chicco mmm

2. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Златен Ленор

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nut

Nut Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    749
    Ленор од тој жолтиот,на ванила што има мирис.:inlove::inlove::inlove::inlove:

4. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Мислење ве молам.. добар ли е да не го зимам за џабе

Прикачени фајлови:

5. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    97
    Ленор плав го користам едно добри 8 години,ама во последно време откако му ја смениа паковката и ленорот не е тоа што беше.Не сум задоволна воопшто,незнам каков да сменам сега.

6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    2.725
    Не знаев каде да пишам, разгледав да не случајно постои некоја тема ама на крај решив да прашам тука.

Се работи за лош мирис на алишта. Се` почна од едни фармерки и една црна блуза. Оној одвратен мирис на чадор после дожд кога ќе отстои... Грозно! После почна скоро се да мириса, меѓутоа не целосно, туку само на деловите каде што има ластика или по рабовите (џебови, внатрешна страна на џебови, раб на јака, на ракави...). Дури и блузите во боја почнаа на некои места. Па дури и долната облека бела, некои парчиња мирисаат така чудно по рабовите... Користам Ariel, Lenor омекнувач... За црни имам Nila... Дури и Becutan имам си реков бебешки детергент... Пред некој ден купив дури и едно средство на Dr Beckman а отстранување на лош мирис од алишта... Одлично мириса после перење, ама за жал - мирисот од тие делови не излегува. Во истата куќа каде што моментално живеам, пробав да ги исперам тие работи во друга перална на долниот спрат. Иста приказна... Дали е нешто до водата овде или можеби машините се стари?

Мислите ли дека мирисот ќе исчезне кога би ги однел да ги исперам на друго место, во нова убава перална?

Ако има некој со вакво искуство, молам за помош. Сите алиште ми се упропастија. Не дека не можам да ги носам, ама грозно е да испуштаат таков мирис, ко да не се чисти!!! :((((((((((

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    56.716
    Кај мајка ми имаше сличен случај, викнаа мајстор и најде чорап зад барабанот, некако се вовлекол таму. И затоа мирисаше на влага. Е сега штом си пробала и во друга машина, стварно не знам што може да е проблемот. Пробај да ја пуштиш празна на највисока температура. Наместо прашак стави сода бикарбона, а наместо омекнувач оцет.

Патем - како ги сушиш алиштата? Штом мирисот е на деловите што потешко се сушат, можно е предолго да ти остануваат влажни.

Последна измена: 29 ноември 2016
    На joy1 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  8. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Порано Орнел и Ленор, подоцна Семана итн. секогаш различно сакам да пробувам нови омекнувачи.:D

9. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    2.725
    Имам чуено дека сода бикарбона и оцет не одат заедно, зашто во комбинација им се губи дејството... Ставав оцет наместо омекнувач. Омекнува, убаво, се, арно ама мирисот ОСТАНУВА!!!

Еве и бањарката сега баш гледам - на ракавите мириса и на работ горе кај јаката :@ Онака си е океј. ООва е неверојатно. Прво си мислев дека јас претерувам и дека хистеришам за без врска, ама не... Не е така...

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    56.716
    Како ги сушиш?

11. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    2.725

Види, комплицирана е приказната :)))))))

Студирам и живеам како потстанар, во странство сум и алиштата не ги сушат надвор, туку внатре на сушари. Собни сушари. Меѓутоа, последен пат ги сушев и на балкон, не помогна ниту воздух. Јас не знам дали да барам броеви од некои од оние пралните сервиси да ги прашам за совет? Дали има шанса да си ги спасам алиштата? Буквално СЕКОЕ парче облека на одреден дел мириса. Ова излегува на крај ќе морам да ги фрлам и да купам нова гардероба :o

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    56.716
    Во сушењето ти е проблемот. И кај мене еднаш се случи, внатре на таква сушара, три дена не се сушеа и замирисаа на влага. Надвор не ти помогнал воздухот зашто пак биле збиени на сушарата. Пробај тие тешки парчиња ко бањарка и дебели џемпери да ги сушиш на/до парно, па види дали ќе има разлика. И не оставај ги водени во машина, веднаш вади ги. На сушарата ставај ги со простор меѓу нив, да циркулира воздух.

На Annath, theunforgiven, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Kako sto ti pisaa i prethodno,recisi sum sigurna deka si gi utnal so sushenjeto.stom ednas zsmirisa na vlaga ,tesko se vadi mirisot.ako e vozmozno stavi gi na povisoka temperatura..po nekolku perenja bi trebalo da se sredat. @theunforgiven

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    2.725

Хммммммммм......... Па кај да ги сушам, сите тука сушат така :))))))))))) Жими све, не сум видел по балкони алишта ја, мноооооооогу ретко. Не сум баш сигурен дека е до сушењето... Сега за кратко си одам дома па ќе видам таму како ќе излезат...

15. НаталијаРист

НаталијаРист Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    29
    Сум пробала многу и еден од омилените ми е Ленор секако, но во последно време лошо се справувам со финансиите така да некои месеци користам Семана најмногу плав и црн и можам да кажам дека сум повеќе задоволна и од Ленорот, поефтин е а мирисот е специфичен и пред некој ден на работа една гостинка ме праша каков парфем користам (fingers):D:D:D

16. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Lenor plaviot ili od vanila.

18. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Користам Семана плав.
    Само со него алиштата ми мирисаат убаво. И тој мирис трае.

19. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Savex (White lilly) и омекшивач Ornel.

20. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на: