jas go stavam pred da uklucam masina.se sto treba stavam i cao prijatno ne znam inaku uz perenje koga treba da se stavi
jas soda stavam vo prasakot ponekogas ili koga ustam na 90 stepeni vo delot za predperenje stavam malku soda a vo delot za perenje prasak alistata mi izleguvaat pocisti a i talozenoto od prasak bigor i slicno gledam deka e poiscisteno
ne немам пробано колку количински и на колку степена треба да направам така? И во која преграда да ставам од тоа во пералната?
Во делот за прашак ставаш сода бикарбона, па колку ти е максимум, колку што ставаш прашак, а во делот за омекнувач алк.оцет, јас на 90степени ја пуштам, ама на кратката програма, на старата машина дека немав кратка ја пуштав на долгата, околу 3 часа да врти.
Јас да, порано кога користев омекнувачи. Мирисаа ок, ама не јако. Најмногу ко сакав тој со тиркизно капаче
Досега најубав Мајка ми се запнала за Ленор па само ги менува, го обожава оној синиот кој искрено мириса прелошо, како на застоено, борби водиме во маркет кој да се купи Освен овој сите останати од Ленор не мирисаат воопшто, штета го нема повеќе црниот со црвени цветови тој беше легенда
Го користев порано Орнел, сега моментално го имам Тета Виолета(жолтиот), преубав мирис кој се задржува на облеката.