За жал да, навистина влијае алергии може да се појават и кај деца и кај возрасни, дури и прашокот со кој се перат не е убаво да се вдишува. Свекрва ми пред две години доби алергија од омекнувач кој го користи со години, поради тоа што во зима ги суши алиштата во дневна каде што седат. Може и тешки опструкции да се јават. Сушење алишта само надвор или во сушара. Кај деца со проблеми со алергии и опструкции не треба да има цвеќиња во домот, и општо работи кои собираат прашина.
Ленор moonlight harmony или spring awakening. Мислам дека овие се двата "најчести" што ги има по нашиве маркети. Скоро сите Ленор ги имам пробано и овие мирисаат најубаво, дури и поинтензивно од оние 7x што се. Спојлер
И јас си менувам. Или плав или лила. Штом ќе се свикнам на едниот и не го осеќам мирисот, веднаш другиот го купувам
И пред да имаме бебе ги користевме овие два омекнувачи. Иако сега нејзините алишта ги перам само со малку течен детергент, омекнувач не ставам. Ги менувам зависно расположение. Орнелот мириса многу повеќе и подолготрајно.
Овој најмногу го сакам. Ставам само во лето, кога го сушам надвор алиштата. Кога сушам во сушара, не ставам омекнувач. Нема потреба, меки се, а штетен е омекнувачот по животната средина.
Ме интересира дали е траен, дали мирисот се задржува на облеката? Зошто го имам гледано низ маркетите, пристапни му се цените. Инаку моментално ги имам бохор, тета виолета лилјаковиот и орнел плавиот. Да ги потрошам сакам пак да го земам ленор плавиот, Манијак сум за омекнувачи.
Се задржува, ама помалку од Ленор да речеме. Јас па затоа го сакам, има само дискретен мирис на чисто.
долгооо време користев ленор плав.. денес имав комплимент од мм дека алиштата воопшто не мирисале..девојки добар омекнувач кој ја задржува миризбата и по сушејнето на алиштата ?( е мн ме изнервира)
Дуел жолт,розев,плав,бебешки.Тета Виолета бебешки и портокалов.Од тие сум задоволна,долго останува мирисот на алиштата.
Како искусна (не)домаќинка, ќе коментирам само кој најдобро ми мириса кога се пере дома. Незаменлив е. Буквално заштедува 300 денари за дезедоранс/парфем..
Со coccolino од црвено овошје лани ја имав исперено зимската облека, сега кога ги извадив уште мирисаа исто, како сега перени. Прејаки се, иако преубаво мирисаат. Инаку мене моментално ми е омилен дуел зелениот, прекрасен мирис има.