Ленор незнам што хемикалија е да ми смрди цел стан со денови, или комшиката кога пружа веш цело маало да мириса Сакам кога ќе ги извадам од шифоњер да имаат суптилен мирис на чисто а не како да се парфимирани. Сега за сега таков е само Coccolino, омилен ми е нарцисот. Тука некаде е и Виолета. Дуел е убав, супер мирисаат алиштата откако се перени, но избледува миризбата ако долго се стоени во шифоњер.
Дали е можно до пералната да е да не се задржува мирисот на алиштата после перење и сушење. Со мајка ми користиме ист, жолт Дуел кај неа мирисаат, кај мене не, и зошто откако ќе заврши машината омекнувачот во фиоката стои помешан со вода, не на секое перење ама се случува.
Може и јас го имав тој проблем. Омекнувач пробај ставај при крај. Имаш средства за чистење машина во дм. Можеш и со оцет и сода да ја исчистиш.
Моментално го користам Орнел Голден Дримс и можам да кажам презадоволна сум.. преубаво мириса и доста трае а претходно го користев Ленор плавиот
Уште Дуел жолт ми остана така-така, искрено од ниеден не сум задоволна, алиштата не ми омекнуваат а камоли да мирисаат
Затоа јас ги баталив омекнувачите. За мирис само Дуел зелен, Орнел љиљаков и Савекс. А за омекнување не ми вршеа работа.
Предлог добар траен омекнувач? Сакам после перење да има јак траен мирис. Ленор не е траен воопшто, не знам дали ми е до машината или што е работата...
Само овој од Ленор ми е траен, алиштата и постелнините мирисаат на него и откако ќе отстојат во плакар или низ фиоки. Другите од Ленор не ми се убави, а не ми траат ни други брендови. Ги свртев сите - Силан, Онел, Коколино, Бохор, Tета Виолета...ќе видиме до кога ќе трае љубовта и со овој омекнувач сега.