Го пробав и тие. Освен самата марамица друго не ми мириса А пробав и по 2-3 да ставам на мала количина алишта
М Мислам дека Сте грешка во тоа, алиштата кога се сушат во сушара и надвор на свеж воздуг и топол ветер НАЈУБАВО, НАЈИНТЕНЗИВНО И НАЈДОЛГО мирисаат. Ако се сушат во соба тогаш не мирисат скроз чисто и свежо(во зависност од детергентите) туку имаат некој мирис на влага. @staycalm плавиот концетриран Ленор го користам моментално, си мириса како на обичниот плав ленор само што е поинтензивно и подолго трае. Мене обично алиштата до сега не ми мирисаат нешто посебно и трајно од било кој омекнувач. Откако почнав да користам капсули и омекнувач подобро е.
Прејак е, тежок дури. Ама мене тоа ми одговара за долготрајноста на мирисот. Предолго го користев и почна да ми се лоши од тој мирис.
Ги имав користено еднаш плавите, нема некоја огромна разлика, тоа ти е како омекнувач во тврда состојба и со водата се раствара. Нема потреба од нив, омекнувач е доволно, веќе не ги купувам, пробав видов.
Јас кога и да сум сушела надвор ми смрделе алиштата или скроз го снемувало мирисот,е сега може тоа и да е до моите комшии,они редовно прават зимници слатко и слично.А во сушара кога сушам убаво мирисаат,чак што више и немам потреба од омекнувач.
Го зедов од дм вака преубо мириса, ама алиштата воопшто не мирисаат. Надвор ги сушам ама други омекнувачи траат и по неколку дена овој само дури се влажни па и тогаш по слабо, сега и по три капачки ке ставам за да го до трошам побрзо
И јас имам земено на Tesori, кога ќе го мириснеш преубаво мириса, а на облеката воопшто не трае мирисот.