Овие два ги користам,потрајни се. Денес купив перли во Жито беа на акција до сега немам користено ,дали сте задоволни од нив?Дали се ставаат во комбинација со омекнувач или може и посебно?
Домаќинки ве молам за инфо. Јас не сум многу упатена прашав неколку домаќинки околу мене и тие не беа Де вака кажете ми оние гранули на Ленор за што се? Читам на нив да не се ставаат во преграда за омекнувач во машина за перење а не за што се? Да се самонадоплнам си замислив дека се за во регал да ти мирисаат алиштата? Или грешно мислам.
Тоа е всушност омекнувач? И нема да се изгуби мирисот и ефктот со перењето? И колку се става бидејќи ситни ми делуваат?
Ваљда е до машинава за перење. Користев Ленор син и виолетов, Дуел жолт исто (доста препорачуван), мн слабо мирисаат алиштава. Виолета (син) земав 2 пати, само тој го сетив солидно. Не можам да ги најдам Виолета по маркетиве веќе. И Орнел (calming) го имам користено, мееех. Ми треба препорака за омекнувач од кој печат очи од што мириса. Сите оние кои имаат машини - убијци на мирис да препорачаат нешто јако.
Кој сакаш Има финта Ставаш омекнувач зема вода врти два три круга и стопираш Нека постое 10 15 мин и тогаш нека допере
Кога се става омекнувач? Јас секогаш ставам на почетокот заедно со прашокот, пред да ја вклучам пералната.
Па некои машини го повлекуваат одма и не мирисаат алиштата.На пр ако ја пуштам на 60 с само прашок ставам а кога ќе дојде машината при крај на 40 степени пред да биде плавењето ставам омекнувач.Ма да во последно време само за бели алишта го користам.
Tesori di oriente омекнувачи,било кој мирис. Овде ми го препорачаа и е единствен омекнувач од кој останува миризба после перење
Па јас не знам каква е мојата дали одма повлекува. А има минути кај мене колку време пере, дали може при крај да ја исклучам па да ставам омекнувач, ама пак немам опција за пауза да продолжи повторно.
Омекнувач се и перлите.Може и одвоено,јас ги користам заедно,ама од истиот мирис плав омекнувач,плави перли. Ама да сум нешто вау одушевена за трајност,не баш,онака.
Со препорака од тука што читав за Tesori di oriente одлучив да одам до ДМ и да ги видам леле кој од кој поубаво мириса! На крај не знаев кој како мириса ахахха Премногу се мислев помеѓу плавиот и овој и на крај го земав овој. Цел стан мириса од алиштата преубав е Ќе го барам и парфемот да го пробам сега Огромна препорака и од мене за овие