1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каков омекнувач за алишта користите?

Дискусија во 'Дом' започната од savana, 9 ноември 2010.

1. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    девојки значи и вие сте приметиле дека ленорот не е тоа што беше :(

2. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Никаков е Ленор. Ваму го забранија и го нема веќе. Јас си користам Комфорт и ми е нај

На Profesionallhare му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Love.love

Love.love Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    незнам омекнувачите навистина се расипани мајками велеше кога користела ленор плав навистина траеле алиштата но сега пак мерисаатаат ама незнам сите омекнувачи се така,а што мислете за Силан омекнувачот плавиот како на сликата што имате ли го користено силан немам воопшто користено па затоа ве прашувам дали е траен на миризбата .. ве молам одговорете ми денеска баш го мериснав убаво мериса но дали имате користено фала однапред позз... :!: :!: :)

Прикачени фајлови:

• Слика.jpg
      Слика.jpg
      Големина на фајлот:
      42,1 KB
      Прегледи:
      239
  4. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    На драга волја ти го препорачувам, не се лажеш прекрасно мириса и ги омекнува алиштата.

5. Love.love

Love.love Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    ти благодарам го испробав зачодувачки ...... алиштата прекрасно мерисаата кога кје ги извадеш од ммашина, ми се допага подобар е од ленорот.....по 2 капачиња си ставам јас :$ :$

6. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    4.989
    многу е битно во комбинација со кој прашок се пере, и прашокот има врска со омекнувачот, еве на пример јас користам Бохор (бел) со Ариел, а братучедка ми користи Бохор бел-со Бонукс лимон и многу различно ни мирисаат алиштата (секако убаво, ама не исто) :)
    а за Ленорот :( навистина ми е жал, цел живот го употребувавме сега дури го сменивме бидејки навистина не е тоа што беше..

7. SABAH

SABAH Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Девојки, имам една плетена блуза која колку и да ја перам, со што и да ја перам, мириса многу лошо. :puke: Со секакви детергенти сум пробала, омекшувачи, ама џабе.
    Многу ја сакам блузата :inlove: , мајка ми ми ја купи пред неколку години и не сакам да ја забаталам, ама ова е неподносливо. Ако ја перам со другите алишта и тие се засмрдуваат. Сум пробала да ја перам и на рака, ама џабе, пак смрди и не можам да ја носам. :doh:
    Препедантна сум за алишта, посебно перам по боја, материјал и следам инструкции за се‘. :tmi:
    Дали случајно знаете некој марифет за ова? Ајде пишете

8. SABAH

SABAH Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Абер немате да ми вратите... :( а блузата уште си смрди, како да ви објаснам... :drunk: :D

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    [​IMG] Овој го користам, но некако ми здосади во последно време и ќе го мењам :)
    А да пробаш така добро цела ноќ да ти одстои во омекнувач? А на што толку тешко мириса?

10. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Felcce Azuro (како тие пудрите), многу убаво ми мириса ;)

11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Синалот син е многу убав. Ептен убаво мириса и по неколку дена уште се чувствува неговиот мирис на облеката. Штета што нема веке омекнувачи во мали кесенца. Порано ке го испробав прво со малото пакување ако ми се допадне земав големо, а сега ми е ко стрелање на слепо.

12. SABAH

SABAH Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Не знам на што мириса, ама многу тежок мирис е... како никогаш да не била испрана.
    Никогаш не сум на носела со денови, ниту пак имам остар мирис на пот... Алиштата си ги перам после 2 пати носење. Ова е неподносливо.
    Сум пробала и да ја киснам во омекшувач, ама тогаш само се мешаат мирисите. Стварно не знам што е финтата... :drunk:

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Леле и јас исто така имам проблем со плетените блузи, 2,3 пати имам забележано кога ставам во перална таква блуза потоа мириса некако чудно, неубаво :worried: и еве баш вчера ставив една машина за бели и имав една блуза скроз нова бела,плетена, маж ми ми ја купи за Божик и ја тргнав етикетата и ја ставив за перење за да си ја носам и денес се исуши и мираса стварно одвратно, јас ен знам зошто така, дали волнените работи кога ќе се исперат така мирисаат, не знам :worried:
    Давајте некое решение, совет ???
    Инаку да се вратам на темата, јас користам омекнувач на Нео Мат, исто и детергент течен на Нео Мат и сум задоволна за сега.

14. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Ленор најчесто Лилавиот

Сега последно и овој го земав ок ми е

Само има еден момет што се нервирам, кај мене мирисот на омекшивачот трае ден - два највеке.
    Имам нова машина (2-3години) Самсунг, мајка ми има 20 годни стара машина Горење , па цел стан мириса на омекшивач на алиштата , со денови ако не ги облечеш и подолг период пак мирисаат се осека омекшивачот.Што е проблемот не знам дали е до машината. :^)
    Обично ставам по 1 и 1/2 капаче омекшивач.

А да, и кој омекшивач го препорачувате за нежната бебешка кожа.Дали Чикото е добар?

15. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Јас го користев плавиот Lenor, ама веќе се заситив од него. Последно сменив на жолтиов.

А сега видов фелче и викам да го пробам, ама не сум задоволна. Вака мириса прекрасно, ама мирисот воопшто не го задржува на алиштата :(

Прикачени фајлови:

• 8001280304484.jpg
      8001280304484.jpg
      Големина на фајлот:
      21,9 KB
      Прегледи:
      251
    • 7934.jpg
      7934.jpg
      Големина на фајлот:
      220,2 KB
      Прегледи:
      251
    На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    И јас го сменив плавиот,преминав на жолтиот Ленор и белиот Бохор го купив минатата недела,не е лош

17. Love.love

Love.love Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    Таткоми беше за германија и земал ариел зелено пакувајне е 8кг и ленор ама не е исти како нашиот миризот траее плав е мн се добри и двата задоволна сум од омекшивачот имам уше малце си го чувам за нашарени ставам од него а имам дома класичниот ЛЕНОР плав спринг за на бели ставам од него додека да се потроси тај хаха :D :D :D :D

18. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
  19. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    ленор виолетов

На DiPi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.902
    До пред извесно време користев само Ленор,меѓутоа мене сите омекнувачи од Ленор ми имаат слична миризба и основа.Сум пробала и бохор,мх прекрасен е,Силан исто така а сега сакам да пробам и Коколино.