1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каков тип на партнери претпочитаат младите девојки?

Дискусија во 'Сингл' започната од Kokos11, 10 декември 2024.

1. Kokos11

Kokos11 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    10
    Здраво на сите, прв пат пишувам на форумов за ваква работа. Се почесто и почесто слушам некакви си тврдења од страна на девојки демек сите дечки што се вработени или бркаат некаква си кариера се неквалитетни луѓе или изневеруваат, кое ми нема никаква логика. Исто ми се има десено девојки да ме избришат од животот поради мојата професија која е во ИТ сверата али јас не сум милионер или сл. Дали е тоа од завист или несакаат да гледаат нивниот партнер да биде среќен, незнам па ве прашувам вас.
    Поздрав :)

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    21.360
    Само си начекал такви девојки ништо повеќе. :)

Имаш работа, не си мрзлив.
    Би требало да се најдите слични и да бидиш океј. Генерализирање... не е на добро.

На Eni.r, Hoping, Dominodancing и 2 други им се допаѓа ова.
  3. SeñorPink

SeñorPink Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    187
    Брат искрен муабет, ја не би ти напраил пак муабет пошо ме боли глава коа читам колку си неписмен.
    Сфера со Ф, не знам, не сакаат, негација+глагол оди одвоено. Незнаење е заедно, Несакање е заедно.

На крај да ти одговорам на прашањето нема врска, излези од твојот круг на луѓе оти е затуцан (еве ме со сксленг). Нема врска ова шо го пишеш со реалноста.

На FreeToGo, FriendOfDorothy, Angie1432 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    7.684
    Која логика?
    Нема потреба од генерализирање, и милион пати е потенцирано не се сите луѓе исти. Како што не се сите машки подвижен отпад карактер, така не се сите девојки спонзоруши што одат за пари. Не генерализирај. А ако неколку девојчи ти укажале на некоја твоја мана (што можеби не ја гледаш) тогаш пробај да ја промениш.
    И немаш потреба да бидеш милионер како што немаш потреба да слушаш чаршиски муабети за кој каков е/треба да биде

На Herrera, Mrs. right, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    14.897
    Куп неповрзани нешта ги стави во едно.

Работа денес е посекако потребна, многу малку се луѓето кои направиле кариера. За да направиш кариера треба да си ултра квалитетна личност, да имаш малку среќа, башка тоа да се трудиш цел живот (и пак нема да си сигурен дали баш ти ќе си тоа оти не зависи во целост од тебе). Луѓе ко луѓе, затоа имаш и исклучоци. Бирај секогаш такви, никогаш не оди со толпата. Имај свое јас, бркај си ја работата, бркај си воопшто сè што те интересира (хоби, било што) и другото ќе си дојде. А може и не. Пробав да сум реалистична.

Инаку имаш слични теми, може да се премести ова. Нема потреба од нова тема.

На Cutiepie1, Mumoftwo30 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  6. CheekyChick

CheekyChick Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    57
    Хахах полека што му направи на човекот бе

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    14.897
    Баш фин совет му даде.

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.183
    Допаѓања:
    56.841
    Каде го имаш слушнато ова не знам, јас прв пат тука читам.
    Секоја нормална девојка би сакала маж кој работи и се труди, има амбиции, соништа, цели, желби за остварување. И нормално е да го бараме она што и самите можиме да го понудиме. Не ни требаат пицајзли што од дома не мрдаат и живеат ко NPC.

Претпочитаме партнери што не го генерализираат цел женски род, знаат како да пристапат и направат муабет, не зборуваат само за себе и се во најголем дел писмени. :D

На BlackNight и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.289
    Допаѓања:
    26.842
    Каков и да сакаат во младоста, ќе се разведат од него во зрелоста.

На злоба, tanjita, Thinkerbella и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    6.128
    Да ама имаш потенцијал да бидеш, искористи го :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    -Нормален во главата/психата
    -Да има добра душа
    -Да не оговара бифши
    -Да не е мамин син
    -Да сака да работи, било шо
    -Факултетски образуван
    -Да се грижи за мене
    -Да имаме слични интереси
    -Да е висок
    -Да е писмен
    -Да води грижа за себе и здравјето

На Tam4yy и Unread им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.133
    Допаѓања:
    174.819
    Секоја една да пиши тука шо преферира кај пантер, секоја една можи да има одредени сличности во барањата ама пред се ќе има башка интерес. Така да џабе генерализираш. А, то дека дечки шо биле вработени не чинат - грл, ако се невработени за најголем дел од нас е deal breaker.

На tessie, senjorita-v, FridaodaMk и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    3.247
    Наместо да размислуваш од гледна точка на тоа што од тебе СЕ БАРА, што БИ ТРЕБАЛО да запазиш, во „просек“, „статистички“, „општо“, попрво размислувај за тоа што ТЕБЕ ти треба ЛИЧНО и КОНКРЕТНО, какви особини, карактеристики, одлики треба да има девојката со која сакаш да бидеш во врска. Тоа е многу поважно и многу поголем предизвик, инаку, ќе ловиш некаков „фиктивен“ список на параметри на запазување и допадливост.

Личноста на човекот е како мозаик, составен од многу особини, навики, преференци. Некои се надополнуваат, некои се контрадикторни едни на други.

Дури и да запазиш некакви општоприфатени „високоценети“ карактеристики како (карикирам), висок 185 см, плата од 3000 евра, со сопствен стан, паметен, згоден, хумористичен, човек со висока емоционална интелигенција, и сл. може да има нешто што нема да ѝ се допадне на твојата потенцијална партнерка...
    Што ако рчиш додека спиеш и таа тоа не може да го смисли, што ако ти сакаш да гејмуваш во викендите, а таа да излегува, што ако ти сакаш да планинариш, а таа сака оди на шопинг, што ако таа не сака деца, а ти сакаш три?

Дополнително, луѓето не секогаш, како и тебе знаат однапред што би ги привлекло ДУРИ И АКО знаат екплицитно што за нив привлечно како рамка, има свесно и несвесно ниво на привлечност, од каде да знаеш што би натежнало за некоја да ѝ се допаднеш. Исто така многу нешта околу допаѓањето е и случајност, дури и да се погодите во однос и на свесното и не несвесното ниво.

Биде доследен, обидувај се практично да запознаеш луѓе, верувај во себе и работи на тоа да си човекот што би сакал да бидеш во однос на девојката што би сакал да ја привлечеш, и да си во неа во врска, и прво добро размисли каква таа сакаш да биде или дали е реално таква да биде.. И можеби најбитно, да не заборавам ,КОГА ќе ја сретнеш и ќе бидеш со неа во врска ќе работиш на таа врска и ќе работиш на тоа да имате добра комуникација, разбирање и ќе внесувате подеднаков труд....Со среќа.

Последна измена: 11 декември 2024
    На Kokos11 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    9.349
    Кој се тие девојки од кои што си го слушнал ова многу ме интересира што тип на девојки се, и дали постојат воопшто.
    Баш девојките сакаат стабилни мажи, што се амбициозни и заработуваат, која е таа девојка што сака дечко и да биде паразит да седи дома по цел ден, и од мајка му да бара пари за на кафе, или кога ќе излезат заедно да чека девојката да плати, јер он не е вработен нели, али е квалитетен момак. Кој квалитет го има тука во ова еве не ми е јасно???

Многу неповрзани работи изнапиша во еден пост што немаат никаква допирна точка со реалноста.

На Tam4yy и Selena01 им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.339
    Оф топик.
    И баш за тоа се фати?
    Па не е тоа темата за писменост.
    Ако гледаме така колку не ставаат ни интерпункциски знаци, па никому ништо.

Он топик.
    @Kokos11 не се сите девојки исти, нормално е секоја девојка/жена да сака дечкото/мажот да има стабилна работа и да е амбициозен, не знам на какви девојки си налетал штом велиш дека тоа било од завист и не сакале нивниот партнер да биде среќен, не знам, ама јас не познавам такви.

На senjorita-v, daylight и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    6.499
    #НеСеДесило

На tessie, Tam4yy, Selena01 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Kokos11

Kokos11 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    10
    Да треба да е така, но кога ќе одговорам на прашањето што работам, инстантно им се менува енергијата и заинтересираноста. Ми се случило 2 пати девојката да стане и да си замине од маса како да сум и кажал дека просам и мијам шофершајбни на семафор.

18. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    251
    не ми се верува дека си рекол ИТ и девојки да заминале од маса. Баш напротив, дури мислам дека денес повеќето девојки бараат некој од ИТ.

На tessie, Seli20, Mrs. right и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Kokos11

Kokos11 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    10
    Ако не е така зошто би барал совет и мислења

20. Purpleheart

Purpleheart Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    227
    Еве женски совет, јас ти гарантирам дека причината не било ИТ, сигурно има некоја друга позадина, работи на себе, проширувај знаења и смени теми на разговор.

На tessie, Tam4yy, Seli20 и 4 други им се допаѓа ова.