Cudno ti e ova so fakultetov. Ne sakas nekoj so vlozil vo svoe obrazovanie, ako nishto drugo napreduval tro od tro vo zivoto intelektualno i ovie se sosema korektni raboti, no za zhal na denesnicava za zhal drugo se ceni prvo, pa se ostanato..
Јас имам другар кој на состанок кога разговара со девојка за што работи и вика- На плазма работам, знаеш што е плазма? И ваа нормално ќе рече или не или да, телевизор. И се смее демек шеговит бев, и вика не машина. Нормално ќе стане ќе си замине не дека работи на машина туку дека е дибек. Размисли како се претставуваш, на начинот. ИТ не е сигурно проблемот.
Списокот и е таман, добро е кога една личност знае каква особа сака да има покрај себе, а не да биде со било кој па после ќе се разведуваме. Не ти ја сфатив поентава со факултетски образован, нема во тие леб .
учи синко/ќерко факултет да работиш за 500 евра плата, тој е изгледа муабетот учеле факултет, нема да бидат автомеханичари или ѕидари да си ги валкаат рацете
Ako bidime iskreni i vlozuvame vo sebe, intelwktualno barem , mislovno i slicno se unapreduvame. Eve rabotam rabota so so sredno se rab, pa seushte citam knigi, imam falultet i akademija zavrsheno.
Можно е да сум грешка ама според напишаново мене ми стои дека ти имаш огромно его. Тоа дека некоја ќе те откачи заради ИТ многу тешко, си се запрашал ли дали начинот на кој ти се "фалиш" е можеби проблемот. Многу е лесно да седнеме да генерализираме а потешко е да седнеш и да се самоанализираш. Има мажи што обожуваат да зборуваат за самите себе и тоа како работат и колку заработуваат па после се жалиме дека они се проблемот а не ти. Според ова што го пишуваш и уште на почеток посочи одма како ти работиш ИТ и демек затоа те одбивале, јас мислам никој здрав не би се срамел од таа работа и мислам дека и ти си сам свесен, ти имаш проблемот со егото а и дека сакаш "индирекно" да се фалиш. Ова е само моја претпоставка, али пред да генерализираш, САМОАНАЛИЗИРАЈ.
@Kokos11 имаше хумуристичен бугарски статус, дека сите програмери им ги земале жените во Бугарија, а не прават нешто јако, само куцат по тестатурата, и земат големи плати. Ама шала на страна, не знам што работиш IT, ама ако си и ти како голем дел од моите познати, 500 евра за стол ќе дадам, 200 евра за слушалки, ама улјето на колата нема да го сменам, и ќе возам москвич од 2.000 евра, не е потреба... не чекај жените да пагат потебе. И да паднат, брзо ќе ти бегат. Барем така гледам околу мене