Како алкохолот влијае на вас?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од The.Girl, 25 ноември 2010.

1. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Како Лестер демолирам, хахаххаха, се зезам алкохолот не ми е пријател... ;)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Уф, како ли... магично, како поинаку. :D
    Кога се решавам на овој свечен чин, пијам многу и пијам брзо.
    Таквите малечки чашички како текила или шутери си ги голтам со мерак.

Ме тера на смеење, на искажување емоции, секому - на љубениот, на блиските мои, ако некој ми фали во бандата, задолжително вртам телефони.
    На ум сум некогаш да си отворам кафиЌ или меана, сеедно, ама на влезната врата ќе пишува - Ве молиме оставете ги мобилните.

Не сфаќам - зошто на секое пијанство сите имаме неодолива потреба да зврцкаме на телефон? :D
    Кај дечко, кај бивш, кај некоја другарка во странство... ма ми се муабети бре.
    :D

Потоа настапува третата фаза - малку солзи.
    Си приплачувам, ко неарна во умот.
    Евоцирам спомени, ко мислиш бројам 115 години. Гушкам луѓе околу мене и они потшмркнуваат, ко мислиш сме војувале некаде.

Па пак ме удира на весеЉе. И смеа.
    Па добивам желба за денсање, танцување и стискавац со некој момак.
    И задолжително одглумувам нешто.

Обично лудило. :D

Алкохолот ме тера на сиве овие работи + водење Љубов.
    И ко за инат и белја на сите спроведени диети - на крајот ми влева неодолива желба за мрсен бурек, пица, сендвич со сите можни додатоци.

На здравје. ;)

На DreamAngel, crazyinlove19, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Воглавном ми се спие :yawn: , најчесто после неколку чаши алкохол започнувам да мрмкам дека сакам да си одам дома оти ме фаќа некој слатки дремеш |-)

Но,ете го по делови процесот на моето опијанување!
    Откако ќе испијам една-две чаши вино осеќам блага опуштеност 8) но не знам да запрам тука! Па и не ќе да сум интересно друштво ако цела вечер лигавам две чаши вино :^) ! Затоа идем далје,пијам трета чаша и започнувам да зборувам повеќе :talk: Оваа фаза трае најкратко бидејќи за брзо време следува фазата-дремеш |-) ! Ми се приспива ептен особено ако сум имала напорен ден...но,често пати дечко ми ме расонува па наместо да спијам правам нешто друго :inlove:
    Ако претерам малце повеќе и избројам повеќе испиени чаши тогаш знам и да :puke: ,ама ај тоа да го прескокнам!

4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Последниот пат се опив со вотка, имаше некаква вотка парти и испив околу 8-9 вотки и од половина на споменатата количина не знам како сум се чувствувала, а до тогаш само пиев, зло не мислев и играв. Од таа пијанка се сеќавам дека седнав на шанк и осетив мирис на кафе (кое било наменето за мене, по нарачка од другар откако ја увидел мојата очајна пијана состојба :wasntme: ). Накај дома ме транспортирале со кола, еден комшија ме вратил, по пат сум повратила, по скали сум се качувала и чудо што не сум паднала од толку тетеравење, сум плукала од тераса...и паметам наредното утро мајка ми влезе и ги отвори ширум прозорите (којзнае зашто ;) )
    И од тогаш не пијам алкохол (особено жестоки пијалоци, вино ептен ретко ќе пивнам) и долго време ми требаше да се рехабилитирам и да се ослободам од притисокот на каењето и нервозата што дозволив алкохол да ме дотепа и обрука за една вечер. :tmi:
    А инаку од нормално пијанчење(2-3 чашки) почнувам да се смеам ко нездрава а за зборувањето -си зборувам јас многу и без алкохол ;) .

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
  6. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Доколку баш вака ти делува алхохолот ме радува, бидејќи и кај мене е така. И јас не пијам или кога пијам тоа е голтка-две природно сум доволно АП, па кога пијам алхохол сум ДАУН :) хахах мислев само кај мене е така, ама ме радува што има и други.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    кога сум поднапиена сум многу похрабра, многу зборувам и се смеам или плачам(зависи за што зборувам), последниве неколку месеци почесто излегувам во ресторани и пијам црно вино, потоа почнувам да си ги кажувам маките и како ми е тешко... Особено ако има некој староградски бенд да свири... ;(

9. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Пријател ми е до некои 3-4 чаши :) ;) после тоа ми е најголем непријател и како што може тој да ме вовлече во невоља не може никој :D
    Така да внимателно само до границата ме опушта, расположи , се ми е рамно си ја пуштам душичкава ... Во спротивно ..... следуваат мноооогу Глупости непромислени потези и во краен случај ............ Кратка Амнезија |( :d: :shake:

10. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Најверен пријател ми е!!!
    Прво малку ме дрма..па после одимее на рингишпиилл..на крај завршуваме над ВЦ школка :D :D
    Во секој случај влијае позитивно..а мислам дека под дејство на алкохол и поубаво пеам :wasntme: :wasntme: :D

11. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Не ми годи баш ... имам многу ЛОШИ искуства со него... хаха и моја мана е што на екс пијам се и статива се праам .. затоа сеа поретко пијам .. ептен за прослави некои :)

12. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Немам лошо пијанство, не дека незнам што права...само тогаш се ослободувам и зборам како навиена, пеам...ме орасположува.

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Не пијам многу често, и не многу... Али сакам да пијам, дека некогаш сум многу срамежлива. :doh: И сакам некогаш за да се расположам. :rofl: Знам и да се смеам ко луда, али во одредена граница. :lol:
    ова болдираново ми вришти :D

14. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Па зависи колку чашки ќе се испразнат :) Јесда обично од 2рата ме потфатува, секоја следна полошо ми праи :)

На brunete му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Немам некое лошо пијанство, со повраќање и такви работи, ама дека си тропам глупости, си тропам |( . Дури ако ептен сум фатена тепам :D . Инаку немам некое ептен лошо искуство со пијанство, освен што после сите ми се смеат на глупостите што сум ги кажала и што некогаш се будам со модрици од паѓање по скали :?: :D

16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ретко, ептен ретко пијам алкохол.. не ми годи воопшто !

17. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Ох ,ужасно !
    Првата чашка ме зацрвенува . :$
    Од втората ,ми се пушта јазикот во погон . :P
    Од третата до петтата - се смеам неконтролирано и забавувам се живо околу мене. :rock: :clap:
    Од петта до н-та - плачам, викам , мавам , тепам ,трчам, касам ,скокам , на на таа н-тата да :puke: се што сум испила дотогаш ,вклучувајќи ги и неколкуте драгоцени капки мајчино млеко :rofl:

18. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Ич не сум по алкохолот и не ми годи баш! Понекогаш кога ќе искочам у друштво знам да се напијам пиво или вино ама ме заспиваат! одма клапнувам! :D знам и да се расположам ама ми преовладува чуството на заспивање..така да алкохолот не е за мене! :D

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Како влијае? :D :D :D

Ете така :D

Во ограничени количини ме опушта и прави да се смеам многу :D
    Над таа граница... создава дупки во меморија, нерамнотежа и
    исфрлање на вишокот :puke: :tmi:

20. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Најчесто кога сум излезена пијам џин и си ја знам границата...малку само да се расположам и прекинувам. Надвор досега не ми се случило да претерам, ми се случи еднаш на мој роденден но за среќа не направив ништо страшо или срамно :$