Ми се случило да претерам, но знам да се контролирам, ретко човек може да воочи дали сум пијана или трезна хахах. Инаку позитивно влијае на мене, не ме тера на плачка Освен од вино.. ах тоа вино .. затоа пијте си џинче и се ќе биди ок
па зависи колку ке испијам ама сепак досега сум се контролира е ама многу ми се пушта јазикот се шо не треба че кажам а ако имам испијано мн тогаш имам црна дупка се дури не ме потсети некој какви не глупости сум кажувала
Мене не ми се има случено да претерам со алкохол. И не би сакала да претерам, и се трудам околу тоа Си пијам по малку, во дозволени граници
Знам да се напијам водка-боровница или некој коктел но не со цел да се опивам или не знам како не дозволувам алкохол да влијае врз мене ,ако некогаш би се поднапила сигурно нема да има позитивно дејство и не би било она ја кад попијем све вас волим туку напротив тогаш сигурно ќе почнам да префрлувам за многу работи во животот кои сум ги премолчела и сум ги чувала во себе .пс не сакам да претерувам со алкохол од страв дека следното утро ќе се најдам во нечиј туѓ кревет ,никогаш се немам опијането и од причини што претпоставувам како би ми влијаел алкохол не си дозволувам да се опијам
Позитивно досега,без еден мал исклучок кога многу се напив! Кога ќе се напијам се расположувам,ама и така сум си секогаш расположена. А и знам кога ми е доста и престанувам!
Ме крева премногу високо Епа кога ми е тешко си ја пинам така за моја душа со друштвото и се ми е рамно! Мада не сакам да претерувам сепак сме женски зар не...
Стално сум пиела колку да ме расположи не дека не можам без алкохол да се расположам, ама ете во друштво. Еднаш ја преминав границата, не црвената кизнеј која беше, не знаев ни самата колку пати ја гушнав шољата, имав среќа што си зедов клуч од дома (што ретко се случува јбг. го заборавам ), па така не ме сетија дома
ја изгледа најголема пијаница на форумов сум ми се случува мн често да се потпивнам, речиси секој викенд (петок и сабота), ама не она за до токсикологија...ама се има случено и неколку пати (читај: околу 5-6), да се направам дрво и да не се сеќавам на ништо претходно инаку од многу малку ме фаќа, 3-4 чаши било што и готова сум
Играм, пејам, се веселам, кажувам вицеви, ама најмногу од се се правам трезна. Абе дрво пијана да сум, ако не ме знаеш-не може да ме познаеш. Единствена разлика меѓу пијаната јас и трезната јас е тоа што пијаната не затвара уста. И уште нешто... викаат пијана девојка секогаш прво ги соблекува штиклите. Е јас, јас секогаш си идам пеш до дома и никогаш во животот си немам идено боса, макар да ми идело некогаш да ги фрлам на километар од мене. И никогаш, ама никогаш кога сум пијана не заборавам да измијам заби пред спиење.
Одлично! Пијам со мерка,се забавувам,играм,пеам,се смеам.Ако претерам таксито и дома. Не сакам никогаш да ми е лошо пред луѓе,да неможам да гледам и зборам како што треба или па да ми се повраќа.Си одам дома и си се трезнам.Штикли не вадам од мене додека не стигнам во соба. И секогаш кога пијам,обавезно пијам и 2-3 мали шишенца обична вода ладна.Ме освестува и во однос на тоа колку сум испила сум помалку пијана отколку што треба.
Јадам трици, т.е имам филозофски пијани разговори, зборувам за ВМРО и национализмот, за социјализмот и Че и за аури и астрални проекции... (*troll face*) А да, и сум апсолутно емотивно стерилна, т.е ништо не може да ме расплаче, насмее, запали...
Еднаш ми се случи да ми биде лошо и тоа бев мала и дома испив повеќе виски, ми се вртеше и повраќаше ама не повратив и од тогаш не ја гледам поентата на тоа. Пијам колку што ми се пие, се над тоа ми е ку*чење. Од пиво ми се приспива , од вино ми се игра , од водка се палам . Значи не можам да кажам дека две чаши ми се доста, некогаш се, некогаш се 4, некогаш 1, зависи од денот, од уморот и колкава е желбата за алкохол. Пијам и кога ме боли стомак(менструални болки) ако пред тоа не сум се наклукала со многу јаки апчиња против болки, е тогаш ми е најубаво ептен ме опушта. Не дозволувам да ми е лошо, сеуште после години размислување не ја сфаќам поентата со сила да си направиш да ти е лошо И редовно мавам шамари на лиглите околу мене што глумат пијанство, чудно како после тоа одма се мрштат и се трезни Срамота е на 20 год да се глуми пијана, тоа е за почетниците 15-17 год (или во денешно време 12-14 год)
Јас лани за новагодина испив 9 чаши големи вино (тогаш имав 13 години) сите беа пијани што незнаеа што прават одвај одеа,а јас немав воопшто гајле,не бев воопшто пијана,воопшто не ме фаќа алхохолот,колку и да пијам гајле немам,ама не сум голем љубител,само за посебни пригоди
Ау,темава. Болна точка. Порано не знаев,немав научено како да го контролирам,така да ми влијаеше што поминував квалитетно време во повраќање на истиот. А сега.. Добра сум,добра. Редовен тренинг е лекот. Како ми влијае? Секако дека сум порасположена,и имам храброст ако сакам ќе летам бе,гледај да не посакам.. Ме тера на љубов,што е многу лошо. Многу грешки за една вечер така имам направено,али не се каам. Се е школо. Е,ми влијае на џепот. Дефинитивно. Друго не. Насмевката,слободата за денсање,комуникација со мажи тука е,само тогаш е малку поттикната повеќе да дејстува. Јас го сакам алкохолот и тој ме сака мене!
секогаш различно,обично сум мн.досадна и замарам луѓе околу мене и повторувам едно исто цела вечер ..плус многу брзо ме фаќа,затоа и ретко пијам,еднаш во 4,5 месеци,а може и повеќе зависи дали има некој поважен евент хаха