Зависи колку години си, сигурно има рационална причина. Можеби е од финансиски аспект.... Не гледам друго објаснување.
Ако имаш над 25, зошто да ти командаат родителите? Сигурно си вработена и имаш твои пари со кои ќе отидеш на одмор.
Ако си му доволно важна,не не е причина.И ако раскине не бил за подолги стази,на првата препрека би паднал.Не е врската 7 дена одмор,многу повеќе од тоа е.А која е причината за забрана,финсиска,неодобрување на партнер?
Пример родители да не ти даваат воопшто да одиш на одмор се дур не те земе, еве јас и бившиот се скаравме поради тоа се дур слушнал дека не ми даваат на одмор да одам со него после тоа беше некако ладен. И тоа си во право не е само работа да те легне.
На 25 години мислам дека си доволно зрела сама да одлучуваш.. Зошто ги слушаш родителите? Дали е доволна причина за да раскине може и не е, зависи.. Како би ти било тој да ти каже "Мама не ми дозволи да одам на одмор со тебе и нема да одам"?
Znaci na tie lugje sto ne im davaat roditelite dozvola nemaat idnina I avtomatski partnerot kje im raskine mozebi I jas da sum na negovo mesto bi I raskinal na taa.
А зошто не ти дозволуваат твоите ? И зошто ги слушаш? Мислам амо си финансиски зависна од нив до некаде и те разбирам. Ако не си зошто би ги слушала , си плаќаш со свои пари, возрасна си и доволно зрела за да одлучиш сама..
Ако ти веруваш на партнерот,треба и родителите да веруваат во твојот избор.Што е тоа немам иднина?Млада здрава способна за работа.Иднината ќе си ја креираш ти а не дечкото и твоите родители А што само на одмор може да спиете заедно.Тој што сака тоа да го направи ќе го направи има и места и начин.И сосема е нормално да си интимна со дечкото на 25 години А и малку не тролаш сега пред 10 минути пишуваше дека си сингл за Валентин(мн.јак празник)Во декмври нели раскина?Пред две недели беше декчкото 40години.WTF
Daa single sum, tuku sakav da prasam so mislite vie za toa koga na nekogo ne mu davaat da odi na odmor I deckovo me ostavi radi ova
На тие години не ти треба дозвола од родителите да одиш некаде сама или со дечко или другарка. Родителите можат само да се замешаат ако дечко ти е насилен кон тебе, инаку не.
Да си работоспособен, на години кога треба да си зрел - не сфаќам како можи родител да ти забрани нешто. Значи ако јас утре решам да одам на одмор и на тој одмор да одам со дечко ми, родителите буквално немат збор во то. Сама се финансирам, сама трошам кај сакам парите и кога сакам. Не можат ни да ми кажат на шо да трошам пари зошто мојот буџет е одделен од тој на родителите. Од таму, ако имам партнер и тој партнер ми речи дека не можи да дојди на одмор со мене зошто родителите не го оставаат, можи нема одма да му раскинам ама дефинитивно многу црвени знаменца околу мене ќе почнат да мафтаат. Апсолутно сакам да дејтам и имам покрај себе партнер шо седи цврсто на нозе и можи да донеси одлука без да се распадни под притисок зошто на 25+ годишен му рекле „не“ мама и тато за да оди на одмор со женската (ова зборам од мој аспект, ако јас наидам на таков партнер). Буквално не можам да гледам иднина со некој шо не можи да донеси одлука да напрај нешто. Денес не можи да се спротистави за да дојди на одмор со мене, утре ќе биди нешто посериозно.