..дека не треба да се нервираш за луѓе кои не вредат, и да ги сакаш оние кои те сакаат тебе. И и и и сакам едно нешто да сфатат некои кои се уште не сфатиле СФАТИ се пишува со Ф, а не со В!!! Уффф страшно ме нервираа ова..
Сваќам дека за се е потребно да имаш среќа. Џабе е труд и се ако не ти оди нешто, ете решило да не оди и неќе.. БАКСУЗНА 2013.
Сваќам дека летото бесцелно ми поминува без никакви интересни активности и дека треба да се преземе нешто за да не биде така бидејќи едно е Лето 2013
Сватив многу работи, а една од тие работи е дека животот не е фер, ниту пак некогаш ќе биде. Сватив дека сите само ти прават лице, само за да те искористат кога им требаш. Дека нема најдобра другарка, дека луѓето се побркани заради парите и дека парите го водат светот, кога имаш пари се е полесно.
Сфаќам дека нема правдина во светот.Колку и да се обидуваш да ја најдеш ќе се изгубиш на патот кон тоа.Сфатив дека среќните моменти се многу ретки.Сфатив дека и на семејството не може да се верува не пак на пријателка.Дека вистнско пријателство не постои,за жал.Луѓето се змии и само те гледаат од корист.Парите,убавината и моќта го водат светот.Нема поштување,нема човечност во народот.Колку и да ја бараш љубовта не постои...
Како времето минува, сфаќам... - Дека луѓето не се такви какви што изгледаат - Дека најмногу треба да си верувам самата на себе,а потоа на другите - Дека секој си гледа само и најмногу за себе - Дека секој зборува зад грб - Потполна искреност не постои - Вистинските пријатели се вистинска реткост - Луѓето гледаат само да корист - Постојат многу неправди кои неможат да бидат спречени - Кој високо лета, ниско паѓа - Се се враќа, се се плаќа
Сфакам: -Дека не треба да се нервираш за луѓе кои не вредат, и да ги сакаш оние кои те сакаат тебе -Секој за себе си гледат -И на никого да не му веруваш оние кои ти зборат или си слушнал додека не ги видиш в очи !
Сватив дека животот е коцка, дека незнаеш што те очекува утре и кој стои до тебе, незнаеш на чие рамо всушност плачеш. :/
Еххх си сватив дека за џабе сум се нервирала и пласела од некои работи...се во животот си е искуство и така и треба да биде.Секој човек што доага во нашиот живот секое нешто што ни се случува е со причина.И јас прифакам се што ми се случува и станувам се похрабра и похрабра.Ете тоа јас го сватив.
- Дека всушност "најдобрите другарки" не мислеле се најдобро за тебе како што изгледало... - Дека малите работи во животот не прават среќни... - Дека е убаво чувството да сакаш и да бидеш сакан... - Дека најмногу те разочаруваат луѓето од кои најмалку го очекуваш тоа... - Дека се во животот е лекција и памет за друг пат...
Дека сама ако не си помогнам и не се изгурам, никој нема да го направи тоа за мене. Дека јас сум најважна во мојот живот. Дека ако некој изгледа дека е премногу добар за да биде вистинит, најверојатно е најфејк човекот што го имам запознаено во животот.. добрината е реткост во ова време лудо. Сфаќам и дека се` се случува со причина. Буквално се`. Дека среќата е најважна. Дека луѓето доаѓаат и си одат. Дека сами си одбираме патишта во животот, судбината сами си ја кроиме. И вината паѓа единствено на нас, за нашите избори. Но, најважно од се` е што секој ден пред да си легнам сфаќам дека најважно ми е да имам мирен сон. Без грижа на совест да можам да склопам очи. И тоа ми е многу вредно..
дека стварно малку се вистинските пријатели,оние на кои буквално можеш да им се јавиш у секое време и за било која работа а да не ти смејат зад грб и да не ти мислат лошо...разочарувачки е...