...сфаќам дека една од најубавите работи што ја направив е тоа што си дозволив повторно да се заљубам.. ...сфаќам што значи вистинската љубов... ...сфаќам дека сум девојка со големи амбиции во иднина... ...сфаќам дека според моето размислување сум далеку понапредна за разлика од личности кои имат далеку повеќе години од мене... ...сфаќам дека сум личност која што има идеја за животот,и работи кои мора да ги оствари,поради себе..
Како времето минува, сфаќам дека некои луѓе и нешта што некогаш ми биле многу важни, денес ми се потполно безначајни.
како времето минува,сфаќам дека треба животот треба да се живее како што ти сакаш,а не други да ти го водат животот(но,за жал секогаш е така),сфаќам дека премногу се грижиме за туѓите мислења за нас,сфаќам дека семејството вреди најмногу,сфаќам дека без образование си никој и ништо,сфаќам дека со сила-убавина не бидува,неможеш некого да натераш да направи нешто што неможе...
Сваќам дека најубавата работа во животот каде што има најмногу љубов, почит, потпора и безусловна подршка е семејството. Нема ништо позначајно во животот од него.
Точно.До пред некое време се нервирав за едно тешко ѓубре,а не се завртев малце около мене да погледнам колку само сум среќна девојка и колку љубов има околу мене.Демек светот ми се срушил демек ова демек она.Ало бре! Се освестив,си имам дом,полн со љубов,тато,мама ,брат ми , си ги сакам највеќе.Си имам најдобра другарка која ми е како сестра.Училиште, четворки петки и единици . Све си е супер Среќна сум. Сфатив дека треба да сме задоволни со тоа што го имаме. Да не бидеме препотентни и секогаш да бараме повеќе и повеќе а околу себе да не гледаме всушност што имаме. А најбитно од се,сфатив дека животот е убав,само за тие што знаат како да го живеат.
Што всушност ми е потребно за во иднина, на што треба да обраќам повеќе внимание и како да сеоденесувам во одредени ситуации, епак годините минуваат а искуството си го прави своето
Дека некои работи кои ги сакаш а во исто време те повредувале , треба да ги пуштиш далеку од себе за да бидеш уште посреќна во животот