Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како времето минува, сфаќам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Snow-Queen, 20 јануари 2012.

1. vaga89

vaga89 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    сваќам дека само семејството се грижи за тебе, и дека родителите никогаш немале лоша намера кога викале или се расправале со нас. Кога ке станеш родител сваќаш колку они уствари биле потресени по нас и колку им е важна нашата иднина и нашиот успех. Во животот никогаш не се залажувајте дека има пријатели или луѓе што ти прават услуги. Они само уствари сакаат нешто од тебе или некоја услуга. Секогаш гледајте си ја својата среќа и биде себични до крај. Тоа е клучот за успех и лична срека во животот.

2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Како времето минува сфаќам дека животот станува се потежок и потежок

На RockNroLLGirL, Twinkles, Barbie20 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Како времето минува сфаќам дека 8 годишната верзија на мене да знае каква сум сега ќе се разочара од мене...

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby.boo

Baby.boo Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    158
    Како времето поминува сфаќам дека машките незнаат што сакаат :lol:

5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Со поминувњето на времето сватив многу работи, ќе споменам само дел затоа што доколку почнам да пишувам што се сум сватила долго ќе го пишувам ова мислење. Па да не должам ќе почнам.
    Сватив дека дефинитивно имотната состојба, финансиската моќ и убавината ем не одат заедно, ем не градат среќен дом, доколку имаш едно немаш друго, многу ретко се е оди заедно. Ако имашпари не значи дека можеш се да купиш со нив, точно дека оние работи кои се купуваат со пари лесно ќе си ги дозволиш но култура, манири, почит, мир, спокој и здравје до некаде не се купува со ниедни пари. Сваќам дека голем дел од луѓето попрво би те навредиле отколку да ти кажат некој убав збор. Попрво би ти ја нашле маната отколку твојата добра страна.Сватив дека не се сите маж исти, горе долу слични но никако исти, сватив дека навистина е подобро да се биде со некој кој нуди топла прегратка, разбирање, почит, поддршка, љубов секако, отколку да се биде со некој кој ниту делод тоа не ти пружил а си поминал години со него, поминатите годинипоминале и нема да се вратат, зошто да гледаме по лошото минато кога би можело да не очекува сјајна иднина. Сватив дека не треба да се залажуваме со трошки, ако трошките биле добри и оние на кои им останале ќе ги собереле со нив. Сватив дека ако нешто навистина скам да го добијам и ќе го добијам, но само ако намислам дека тоа е идеално за мене. ДЕфинитивно сватив дека сакам да си до мене до крајот на мојот живот, сватив дека се се случува со ричина, ништо ама баш ништо не е случајност. Сватив дека сите луѓе кои сум ги запознала, коинекако се нашле на мојата животна птека дале свој допринес во мојот живот, во градењето на мојата индивидуа и став, ви благодарам на сите за пријатните и непријатните искуства кои ми ги приредивте, да не бевте вие и тие искуства јас денес немаше да бидам ова што сум, не се каам за ниту една работа што сум ја направила и што не сум ја направила. Сватив дека сакам многу повеќе да постигнам и никогаш да не застанам, и ќе завршам со ова сватив дека сакам да станам мајка и дека претходно колку и да сум го велела ова се чувствував не сигурна, некако како да не бев спремна, сега се чувствувам подготвено за тој момент и чувствувам дека кај и да е ќе ми се случи и тоа.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.201
    Дека сум премногу осамена личност.

7. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    колку брзо поминува времето :P брзина на светлината :( :)

8. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Дека најдоброто нешто што можеш да го направиш е да живееш во сегашноста. Иднината е непредвидлива а минатото и онака неможеш да го промениш. :)

На DELFIN-15, Name, SwanMay и 2 други им се допаѓа ова.
  9. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    дека се се менува.. се .. си мислам назад во македонија кога одев во село за празници беше полно луѓе насмеани и разиграни, сега можам да замислам како е .. жива душа нема нигде се измениа многумина и многумина починаа и стари и млади , дури и куќите се распаднаа.. само спомените останаа..

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annabel Lee

Annabel Lee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    Како времето минува и како гледам дека моите врснички скоро сите се измажија, јас сфаќам дека ќе си останам стара мома, зашто мислам дека нема да бидам спремна за создавање фамилија ни по 10 години.

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.737
    Допаѓања:
    172.838
    Ич да не се секираш, еден ден ќе ти се поклопат коцките ;)

А јас како минува времето сфаќам дека све је лаж, дури и неговата желба да помине повеќе време со мене. Како не, пфф. Си има задни намери...

12. panta

panta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ajde bash objasni go toa , me zainteresira :^)

13. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.514
    Допаѓања:
    17.526
    Како поминува времето , сфаќам дека не се помрднувам од мртва точка .

На Lavinija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    kako vremeto pominuva svakam deka nemam nitu edna pricina da ostanam ovde ;(

15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    .........дека нее среќен со неа.

16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.593
    Сваќам оти поминало, и нема назад и ни отидоа годините.

17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    ..... дека животот е премногу краток.

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    ..дека луѓево се во трка со времето. Нит ги интересираат моите проблеми, нит ми расправаат за своите.
    Праведно, зарем не?

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.201
    Сфаќам дека овде има само едно мало човече на кое му требам.
    Тој е единственото за кое се борам. Единствената причина поради која живеам.
    Но, еден ден ќе порасне. Ќе може да се грижи самиот за себе... Нема да му требам.

20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.354
    Сфаќам дека моите омилени Лејкерси умеат позитивно да ме изненадат кога најмалку очекувам...можело од невозможното и возможно!:clap: